Smažené kuře generála Cua: Čína po americku osloví milovníky lehce pikantních chutí, maso je navíc úžasně křupavé
Jak na to, aby květák nenadýmal? Pomůže kmín či kurkuma i správná kombinace s dalšími jídly, pak je po problému
Na dvoře Rudolfa II: O půstu se jedly palačinky ze štičích jiker a úhoř se pekl nadívaný kapřím masem
Historie zemědělství: Lidé v pravěku vědomě pěstovali nejprve ječmen a rýži. Když vyhubili mamuty, začali chovat hospodářská zvířata
Zpěvačka Tina Turner jedla jen dvakrát denně, milovala chleba s máslem a pekla vláčné mrkvové řezy s ananasem
Historie závodních jídelen: Podle pamětníků stál oběd 4 až 5 Kčs, výběr jídla se razítkoval den dopředu a UHO byla pořád
Královské chutě: Český král Jan Lucemburský miloval francouzskou kuchyni, ale dopřával si i vařeného bobra se sladkou omáčkou
Připadám si jako přežraný hroznýš, říkal Karel Čapek po obědě v české hospodě. Jeho oblíbeným jídlem byly palačinky se špenátem
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové
Královské chutě: Princezna Charlotte má ráda pálivé kari, olivy ke svačině a s maminkou Kate peče tuhle pizzu
Jak se jedlo v době renesance? V podzámčí kaše, na zámku pečení tetřevi i veverky, sladké dobroty a „jelen z vola“
Historie na talíři: Nespravedlivé rozdělení potravin ve starém Římě. Muži mívali pestřejší stravu než ženy, dopřávali si i kachny a ryby
Někdo to rád ostré: Putování pálivé papriky napříč kontinenty. Pěstovali ji už Aztékové, dnes vsaďte na tu maďarskou
Charles Darwin předsedal Klubu žroutů a miloval „divná jídla“: Mimo jiné snědl pásovce nebo sovu a vypil želví moč
Historie na talíři: Palačinky i jiné placky dříve bývaly jídlem chudých. Dnes ty nejlahodnější připravíte ze zakysané smetany
Jídelní rozmary slavných: Andy Warhol miloval chleba s marmeládou a neuvěřitelných dvacet let jedl k obědu rajčatovou polévku
Jídelníček na zámořských lodích 19. století: Při čtení se sbíhají chutě! Podávaly se lívanečky, smažený platýz, šampaňské i zmrzlina
Etiketa na talíři v historii: Vidličky se nelíbily církvi, na návštěvy si lidé nosili vlastní nože a lžíce a muži krájeli jídlo dámám
Královské chutě: Jindřich VIII. byl gurmán, na zámku měl 18 kuchyní a tyhle lahůdky pro něj připravovalo na 200 kuchařů!
Jídelní rozmary slavných: Mistr hororů Alfred Hitchcock měl fóbii z vajec, hosty děsil modrým jídlem a miloval tenhle slaný koláč
Historie na talíři: Stavitelé Stonehenge si pochutnávali na mase a měli ingredience na přípravu jednoduchého „cheeseburgeru“
Historie masožroutství v dějinách lidstva: V antice "frčel" nadívaný plch, ve středověku veverky a v renesanci dušený ocas z bobra