Roláda z listového těsta

Valinka43 Kuchařka: Valinka43

Doba přípravy: 1 hod., včetně pečení 10 porcí Dorty 6 názorů

Suroviny

1 balení listového těsta (vyváleného)
1 vajíčko na potření těsta
Krém:
1 balení Koka sušenek
1 smetana ke šlehání
250 g másla (může být i 125 g)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto nařežeme na pruhy, na původním pečícím papíru rozmístíme od sebe, potřeme rozšlehaným vajíčkem a při 190°C upečeme.

  2. Připravíme krém- sušenky rozdrtíme, případně umeleme, ve šlehací míse zalijeme smetanou ke šlehání, promícháme a necháme provlhnout. Potom postupně zašleháváme změklé máslo. Všechno důkladně našleháme. Do krému se nedává žádný cukr a proto je méně sladký.

  3. Na mikroténovou folii natřeme trochu krému, na něj položíme několik tyček z listového těsta, postupně promazáváme a vrstvíme do spotřebování všeho. Pomocí folie zabalíme a vytvarujeme do rolády, kterou necháme důkladně v chladu zatuhnout. Po rozbalení celou roládu obalíme buď ve strouhaných oříšcích nebo kokosu, jak kdo má rád. Na talířku můžeme dozdobit šlehačkou. Protože krém není vlhký, po ukrojení zůstává listové těsto křupavé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda z listového těsta

  • Valinka43 Valinka43(autorka receptu)

    jedna rada...pokud chcete aby listové tyčky zůstaly chrupavé nepoužívejte krém s tvarohem a něčím co obsahuje vlhkost s tímto krémem nezvlhnou

    Odpovědět

  • Valinka43 Valinka43(autorka receptu)

    magdalenka: děkuji za pochvalu, včera jsem dělala Koka krém a protože jsem dala celé máslo bylo ho hodně, část jsem nechala a upeču ještě menší dortík s krémem, banány a želatinou

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Zajímavé :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    No to je fakt zajímavé .... i ten krém:-):yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

  • magdalenka magdalenka

    Veľmi zaujímavý a netradičný múčnik. S niečím podobným som sa nestretla, veľmi ma zaujal. Vďaka za pridanie receptu, určite zaujme viacerých. :-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo