Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kýta s bylinkovou krustou na fazolovém ragú a pečenou červenou řepou, roláda z telecího hrudí s jarní nádivkou a bylinkovými noky opečenými na přepuštěném másle nebo třeba třešňový závin v listovém těstě s praženými mandlemi a vanilkovým krémem. To je jen malý výběr z degustačních menu, které budou připravovat mistři kuchaři přímo na výstavě KARNEVAL CHUTÍ. Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky ve dnech 10. – 12. května 2013 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.

Jehněčí kýta s bylinkovou krustou na fazolovém ragú a pečenou červenou řepou, roláda z telecího hrudí s jarní nádivkou a bylinkovými noky opečenými na přepuštěném másle nebo třeba třešňový závin v listovém těstě s praženými mandlemi a vanilkovým krémem. To je jen malý výběr z degustačních menu, které budou připravovat mistři kuchaři přímo na výstavě KARNEVAL CHUTÍ.

Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky ve dnech 10. – 12. května 2013 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.     

        

Jedná se o první ročník gastronomické výstavy zaměřené na širokou veřejnost. Připraven bude bohatý doprovodný program a soutěže o zajímavé ceny. Několikrát denně bude probíhat kuchařská show s ochutnávkou specialit z projektu Czech specials a Jak šmakuje Moravskoslezsko. Celou show bude komentovat p. Lukáš Limprecht, viceprezident AHR ČR pro gastronomii a p. Mirek Horák, odborník na gastronomii. Nebudou chybět prezentace baristů, barmanů i degustace vín. 

V pátek a v sobotu na jednom z pódií vystoupí známý kuchař, držitel několika prestižních ocenění v gastronomických soutěžích, např. bronzové medaile na světové kuchařské olympiádě IKA Erfurt 2008 a bronzové medaile z The Emirates Salon Culinaire v Dubaji 2011, Vojtěch Artz, který bude vařit jídla z čerstvých ryb a mořských plodů.

Akce bude rozdělená do 3 sekcí. Jednak nahlédnete do kuchyně vyhlášených restaurací - členů Asociace hotelů a restaurací ČR. Špičkoví kuchaři zde budou připravovat degustační menu. „Jídla budou připravovat nejlepší kuchaři, kteří u nás vaří. To je zárukou kvality a vysoké úrovně. Ochutnáte klasickou českou kuchyni v moderním pojetí. Dozvíte se, jak pracují mistři kuchaři a také spoustu užitečných rad a tipů do Vaší kuchyně,“ řekla manažerka výstavy Ing. Drahomíra Vicherková.

Na své si přijdou chuťové buňky návštěvníků také v další sekci, kde budou připravovat své speciality různé restaurace z Moravskoslezského kraje. Součástí všech menu bude vždy buď česká specialita, nebo specialita Moravskoslezského kraje.

Lákat budou i lahůdky na stáncích výrobců a prodejců - sýry, vína, pamlsky, káva, čaje, koření, pekařské, cukrářské, mléčné a řeznické výrobky. Ochutnat budete moci nejrůznější drinky a nápoje.

V neposlední řadě studenti hotelových škol připraví slavnostní prostírání na různé příležitosti. Návštěvníci se budou moci zapojit do hlasování o nejhezčí úpravu prostřených tabulí.

Zajímavostí bude i výstava historických jídelních lístků z 20. století.

Spoluorganizátorem akce je Asociace hotelů a restaurací ČR, partnerem akce je CzechTourism, Czech specials, Moravskoslezský kraj, Jak šmakuje Moravskoslezsko a město Ostrava.

Další informace týkající se výstavy:

Otevírací doba:
pátek - sobota 10:00 - 18:00 hod.
neděle 10:00 - 16:00 hod.
Vstupné:
Dospělí: 50,- Kč
Důchodci, studenti, děti, ZTP: 30,- Kč
Hromadný vstup pro ZŠ (minimálně 20 osob): 20,- Kč

Více informací naleznete na www.cerna-louka.cz/akceN_52/.

Komentáře

Ke článku nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář


Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům