Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Potraviny většinou skladujeme v různých dózách v chladničce. Po nějaké době ale zelenina a ovoce stejně začnou vysychat, uzeniny mění barvu… Ideální není ani zmražení. Proti ztrátě vůně, barvy i chuti potravin a úbytku vitamínů a všech dalších látek, které potraviny obsahují je nejlepším řešením vakuum. Trvanlivost potravin, které jsou uloženy ve vakuu, se prodlužuje v mnoha případech až pětinásobně! Ve vakuu můžeme uložit suroviny, ale i polotovary nebo hotová jídla. Skutečnost, že vakuum je funkční způsob dokazuje i zavařování…

Potraviny většinou skladujeme v různých dózách v chladničce. Po nějaké době ale zelenina a ovoce stejně začnou vysychat, uzeniny mění barvu… Ideální není ani zmražení. Proti ztrátě vůně, barvy i chuti potravin a úbytku vitamínů a všech dalších látek, které potraviny obsahují je nejlepším řešením vakuum. Trvanlivost potravin, které jsou uloženy ve vakuu, se prodlužuje v mnoha případech až pětinásobně! Ve vakuu můžeme uložit suroviny, ale i polotovary nebo hotová jídla. Skutečnost, že vakuum je funkční způsob dokazuje i zavařování…

V minulosti objevilo několik různých výrobků, které tento princip využívaly. Manipulace s nimi ale byla poměrně složitá a zdlouhavá, většinou se jednalo o způsob, kdy se z uzavřené nádoby vzduch odčerpával elektrickou vakuovou pumpou. Společnost Korea Alphaline Co., Ltd přišla s jednodušším řešení a dnes již celosvětově patentovaný systém LockSyVac úspěšně exportuje do třiceti zemí po celém světě!


Jednoduché vakuum šetří peníze!

Vakuové dózy LokSy Vac z pevného a zároveň pružného průhledného plastu mají speciální těsnění. Po naplnění se dóza uzavře víkem s ventilem v horní části, ventil se uzavře a dóza několikrát stlačí. Vzduch v té chvíli může ven, ale ne zpět a v dóze vzniká tímto jednoduchým způsobem vzduchoprázdno - vakuum… Otevření je také samozřejmě víc než jednoduché – pouze se otevře ventil ve víku.

Jednoduché vytvoření vakuového prostředí ale není jedinou výhodou tohoto systému. Dóza LockSyVac je průhledná a tak můžete kdykoliv kontrolovat její obsah. Velmi snadno zjistíte, že potraviny, polotovary ani hotová jídla opravdu svůj vzhled, barvu ani konzistenci nemění, nezměněnou vůni ale vzhledem k dokonalému utěsnění zkontrolujete až po otevření…

Boxy systému LockSyVac můžete vložit do chladničky i mrazničky, ale také do mikrovlnné trouby, kde jejich obsah bez problémů ohřejete. Jsou zhotoveny z velmi odolného materiálu, který se při pádu nerozbije a je vyzkoušeno, že uzavřená dóza se v takovém případě neotevře! Boční stěny jsou mírně zkosené, aby při uložení v chladničce kolem dózy mohl volně cirkulovat studený vzduch. Jednoduchá je i údržba, protože na ruční mytí je možné použít všechny běžné prostředky, případně můžete všechny části umýt v myčce nádobí.

Dózy se vyrábí v několika velikostech s obsahem až do 3 litrů, k dostání jsou i v praktických sadách.


Celosvětový patent LockSy Vac

Výrobce vakuových boxů LockSyVac  společnost Korea Alphaline Co., Ltd na tento systém také vlastní celosvětový patent a exportuje je do 30 zemí celého světa. LockSyVac se v současnosti úspěšně prodávají například v USA, Mexiku a dalších státech Jižní Ameriky, v Austrálii, na Novém Zélandu, dokonce i na středním východě a v mnoha asijských zemích, a také v západní i východní Evropě.

V České republice jsou dózy LockSyVac k dostání pouze a výhradně v e-shopu s kuchyňským vybavením www.vsenavareni.cz nebo v jeho kamenné prodejně v Praze 8 proti divadlu v Libni. Můžete si je pořídit samostatně ve všech vyráběných velikostech, nebo v sadě s několika různými obsahy. 

PR článek

 

Komentáře

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více