Pochoutka pro jedinečný gurmánský zážitek!
27. 5. 2014 Historie a zajímavosti
Chcete si zpestřit a obohatit svůj jídelníček? Dbáte na zdravý životní styl? Vaříte jen z vysoce kvalitních potravin? Hledáte originální pamlsek pro oslavy, firemní akce či posezení s přáteli? Pokud jste na některou z otázek odpověděli kladně, budete přímo nadšeni sušeným masem, které je nejen mimořádně chutné, ale také zdravé.
Chcete si zpestřit a obohatit svůj jídelníček? Dbáte na zdravý životní styl? Vaříte jen z vysoce kvalitních potravin? Hledáte originální pamlsek pro oslavy, firemní akce či posezení s přáteli? Pokud jste na některou z otázek odpověděli kladně, budete přímo nadšeni sušeným masem, které je nejen mimořádně chutné, ale také zdravé.
Sušené maso má po celém světě velkou řadu příznivců a jeho popularita výrazně stoupá i mezi českými strávníky, kteří stále častěji doceňují jeho vytříbenou chuť i jedinečné vlastnosti. Sušené maso původně vzniklo z praktických důvodů: sušení od pradávna představovalo nejsnazší způsob konzervování potravin přírodní cestou. Právě pro jednoduché uchování a snadnou přepravu sušili maso již staří Egypťané a později kočovní Indiáni. Vznikla tak pochoutka, která měla nejen mimořádně nízké nároky na skladování a dlouhou trvanlivost, ale především neobvykle vysoké výživové hodnoty v malém objemu. Jen pro představu: 25g sušeného masa jerky nebo biltong odpovídá 60 až 90g syrového masa, a to při zachování všech jeho nutričních hodnot a kvalit.
Díky těmto přednostem se sušené maso dostalo do centra pozornosti jako důležitá součást kvalitního stravování a zdravého životního stylu. Odborníci na zdravou stravu jej oceňují především pro jeho vysoké množství využitelné energie. Sušené maso má totiž vysoký obsah nedegradovaných bílkovin a zároveň nízký podíl tuků. Sušené maso je tak přirovnáváno k malému zázraku – na jedné straně je vynikajícím zdrojem energie, na druhé straně je vhodné i pro stravování během redukční diety. Tato zajímavá pochoutka je také koncentrovaným zdrojem vitamínů a minerálů a navíc je vhodná pro bezlepkovou dietu. Není tak divu, že si ji oblíbili zejména profesionální a rekreační sportovci, lidé se zvýšenou fyzickou a psychickou zátěží (řidiči z povolání, studenti, cestovatelé apod.) i všichni vyznavači zdravého životního stylu.
Skvělé je, že sušené maso lze při přípravě pokrmů rehydratovat, což je vlastně opačný proces vysoušení. Maso stačí zalít vodou například s bujónem a povařit. Sušené maso tak získá část vody zpět a má prakticky totožné vlastnosti jako maso čerstvé.
Na specializovaném portále www.susene-maso.cz najdete všechny informace o tomto unikátním produktu. Sušené maso si zde navíc můžete zakoupit: široká nabídka zahrnuje různé typy sušeného masa jerky a biltong, a to jak maso kuřecí, hovězí a vepřové, tak takové speciality, jako je maso jelení, gazelí, antilopí či pštrosí. K dostání je zde také sušený sýr, který je výborně kořeněný, křupavý, zkrátka vynikající. Exkluzivní nabídku doplňují jedinečné pochoutky, a to sušené ryby a sušené mořské plody. Mezi nejoblíbenější sušené ryby patří treska obecná; nejvyhledávanějšími mořskými plody jsou pak zejména krevety, kalamáry a sépie, které se řadí mezi nejluxusnější dary moře. Během sušení ryby a mořské plody ztratí až 80 % vody v nich obsažené, přičemž veškeré nutriční hodnoty si uchovávají, a to silně koncentrované. Sušené rybí pochoutky jsou tak bohaté zejména na proteiny, vitamíny, železo a vápník. Jsou prakticky bez tuku, mají nízký obsah kalorií, navíc obsahují řadu minerálů a nenasycených Omega-3 mastných kyselin.
Sušené maso, ryby a mořské plody jsou ideální pochoutkou na cesty i zdravou potravinou pro doplnění energie při sportovních i volnočasových aktivitách. Výborně se hodí k vínu i pivu, a tak jsou skvělou volbou pro zpestření občerstvení na večírcích a společenských událostech, kde zajisté nadchnou všechny přítomné hosty.
Při nákupu na www.susene-maso.cz se můžete těšit nejen na exkluzivní nabídku, ale také na profesionální přístup a poradenství: odborníci z oblasti moderní gastronomie Vám zde poradí, jak sušené maso, ryby a mořské plody konzumovat, jak je využívat a zpracovávat, i jak si vybrat nejvhodnější produkt právě pro Vás.
Nabídka internetového obchodu www.susene-maso.cz uspokojí i ta nejnáročnější přání zkušených gurmánů a labužníků. Tak rozšiřte si svůj jídelníček i Vy a ochutnejte sušené maso, sušené ryby a mořské plody!
PR článek
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak zpracovat a skladovat ostružiny. Vyzkoušejte to podle našich tipů
Ostružiník kvete později, proto nebývá poškozený přízemními mrazíky. Plodí na dvouletém prutu v srpnu a září. Pro léčebné účinky se sbírají mladé… Číst více
Ostružiny se vyznačují krásnou barvou a příjemnou chutí. Zpracujeme je do lahodných moučníků a nepečených dezertů
Na zahradách se pěstují různé odrůdy, jejichž plody se liší velikostí a chutí. Populární jsou mimořádně úrodné beztrnné odrůdy. Důležité je keře… Číst více
Den čerstvých rajčat
Věděli jste, že rajčata patří mezi ovoce? Jsou nejčastěji pěstovaným ovocem na světě, a to právě díky svým lahodným plodům. Chutí jsou velmi šťavnaté… Číst více
Desatero rad na téma ostružiny: Černé ovoce z lesa a ze zahrad dozrává už na konci prázdnin
Ostružiny jsou nenáročnou rostlinou, která se nám za minimální péči odmění velkými sladkými plody. Ty dozrávají na konci léta a na začátku podzimu,… Číst více
Ochutnejte halloumi: Nejslavnější kyperský sýr oživí každou „grilovačku“. Víte, jak jej nejlépe upravit?
Letní sezona a grilování je v plném proudu. Když… Číst více
7 druhů drobného ovoce pro snadné zahradní pěstování. Jaké ovocné druhy vysadit na podzim do zahrady, abychom mohli brzy sklízet
Výhodou drobného ovoce je brzká a spolehlivá plodnost. Zaměříme se na odrůdy, kterým se v našich podmínkách daří a jejichž pěstování není náročné.… Číst více
Dokonale ozdobený pokrm přímo svádí k ochutnání. Vyzkoušejte motýlky z cherry rajčátek podle našeho videa
Populární ovoce našich zahrádek, které rádi pěstujeme i na balkonech, dává první plody už cca 8 týdnů po vysazení. Vyberte menší oválné kousky a… Číst více
Grilování levou zadní: Americké hot-dogy pomůže vylepšit kyselá okurka, křupavá cibule i cukr
Grilujete o sto šest a už nevíte, co nad žhavé… Číst více
Jak pasírovat drobné ovoce? Máme pro vás několik možností, jak si poradit s rybízem, malinami a ostružinami
Tato jednoduchá činnost nám může dát pořádně zabrat, pokud s ní nemáme žádné zkušenosti. Postupovat můžeme buď zcela jednoduše, s běžným vybavením,… Číst více
Jak udělat ředkvičkové pickles? Kvašená zelenina je blahodárná pro naše tělo
Mléčné kvašení je kvasný proces bez přístupu vzduchu, při kterém bakterie vyrábí z jednoduchých sacharidů kyselinu mléčnou. Pro svůj velký obsah… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Pojďme si společně připravit skvělou poke bowl, havajskou misku plnou barevných surovin, které se dokonale doplňují
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 7 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Otestovali jsme smažák ze syrečků i knedlík plněný sýrem: „Festival“ smaženého sýra rozhodně stojí za návštěvu
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře
7. 10. 2014 21:25
6. 6. 2014 08:48
29. 5. 2014 09:35
28. 5. 2014 11:16
28. 5. 2014 08:57
vážně by mě zajímalo, zda vy se těmto jedům,jak sama říkáte, striktně vyhýbáte?!
28. 5. 2014 08:07
27. 5. 2014 16:56