Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chcete si zpestřit a obohatit svůj jídelníček? Dbáte na zdravý životní styl? Vaříte jen z vysoce kvalitních potravin? Hledáte originální pamlsek pro oslavy, firemní akce či posezení s přáteli? Pokud jste na některou z otázek odpověděli kladně, budete přímo nadšeni sušeným masem, které je nejen mimořádně chutné, ale také zdravé.

Chcete si zpestřit a obohatit svůj jídelníček? Dbáte na zdravý životní styl? Vaříte jen z vysoce kvalitních potravin? Hledáte originální pamlsek pro oslavy, firemní akce či posezení s přáteli? Pokud jste na některou z otázek odpověděli kladně, budete přímo nadšeni sušeným masem, které je nejen mimořádně chutné, ale také zdravé.

Sušené maso má po celém světě velkou řadu příznivců a jeho popularita výrazně stoupá i mezi českými strávníky, kteří stále častěji doceňují jeho vytříbenou chuť i jedinečné vlastnosti. Sušené maso původně vzniklo z praktických důvodů: sušení od pradávna představovalo nejsnazší způsob konzervování potravin přírodní cestou. Právě pro jednoduché uchování a snadnou přepravu sušili maso již staří Egypťané a později kočovní Indiáni. Vznikla tak pochoutka, která měla nejen mimořádně nízké nároky na skladování a dlouhou trvanlivost, ale především neobvykle vysoké výživové hodnoty v malém objemu. Jen pro představu: 25g sušeného masa jerky nebo biltong odpovídá 60 až 90g syrového masa, a to při zachování všech jeho nutričních hodnot a kvalit.

Díky těmto přednostem se sušené maso dostalo do centra pozornosti jako důležitá součást kvalitního stravování a zdravého životního stylu. Odborníci na zdravou stravu jej oceňují především pro jeho vysoké množství využitelné energie. Sušené maso má totiž vysoký obsah nedegradovaných bílkovin a zároveň nízký podíl tuků. Sušené maso je tak přirovnáváno k malému zázraku – na jedné straně je vynikajícím zdrojem energie, na druhé straně je vhodné i pro stravování během redukční diety. Tato zajímavá pochoutka je také koncentrovaným zdrojem vitamínů a minerálů a navíc je vhodná pro bezlepkovou dietu. Není tak divu, že si ji oblíbili zejména profesionální a rekreační sportovci, lidé se zvýšenou fyzickou a psychickou zátěží (řidiči z povolání, studenti, cestovatelé apod.) i všichni vyznavači zdravého životního stylu.

Skvělé je, že sušené maso lze při přípravě pokrmů rehydratovat, což je vlastně opačný proces vysoušení. Maso stačí zalít vodou například s bujónem a povařit. Sušené maso tak získá část vody zpět a má prakticky totožné vlastnosti jako maso čerstvé.

Na specializovaném portále www.susene-maso.cz najdete všechny informace o tomto unikátním produktu. Sušené maso si zde navíc můžete zakoupit: široká nabídka zahrnuje různé typy sušeného masa jerky a biltong, a to jak maso kuřecí, hovězí a vepřové, tak takové speciality, jako je maso jelení, gazelí, antilopí či pštrosí. K dostání je zde také sušený sýr, který je výborně kořeněný, křupavý, zkrátka vynikající. Exkluzivní nabídku doplňují jedinečné pochoutky, a to sušené ryby a sušené mořské plody. Mezi nejoblíbenější sušené ryby patří treska obecná; nejvyhledávanějšími mořskými plody jsou pak zejména krevety, kalamáry a sépie, které se řadí mezi nejluxusnější dary moře. Během sušení ryby a mořské plody ztratí až 80 % vody v nich obsažené, přičemž veškeré nutriční hodnoty si uchovávají, a to silně koncentrované. Sušené rybí pochoutky jsou tak bohaté zejména na proteiny, vitamíny, železo a vápník. Jsou prakticky bez tuku, mají nízký obsah kalorií, navíc obsahují řadu minerálů a nenasycených Omega-3 mastných kyselin.

Sušené maso, ryby a mořské plody jsou ideální pochoutkou na cesty i zdravou potravinou pro doplnění energie při sportovních i volnočasových aktivitách. Výborně se hodí k vínu i pivu, a tak jsou skvělou volbou pro zpestření občerstvení na večírcích a společenských událostech, kde zajisté nadchnou všechny přítomné hosty.

Při nákupu na www.susene-maso.cz se můžete těšit nejen na exkluzivní nabídku, ale také na profesionální přístup a poradenství: odborníci z oblasti moderní gastronomie Vám zde poradí, jak sušené maso, ryby a mořské plody konzumovat, jak je využívat a zpracovávat, i jak si vybrat nejvhodnější produkt právě pro Vás.

Nabídka internetového obchodu www.susene-maso.cz uspokojí i ta nejnáročnější přání zkušených gurmánů a labužníků. Tak rozšiřte si svůj jídelníček i Vy a ochutnejte sušené maso, sušené ryby a mořské plody!

PR článek

Komentáře

Šarka

7. 10. 2014 21:25

Monika: draha Moniko, vis co vsechno obsahuje ten worcestr z toho receptu?

buffalo

6. 6. 2014 08:48

ten david s tím svým zcela imbecilním komentářem bude zcela jistě militantní vegan :no:.já znám a vřele dopuručuji třeba španělskou cecinu.v obchodech kde prodávají španělské potraviny ji jistě budou mít...:-)

lucka

29. 5. 2014 09:35

zatím jsem měla jen sušené maso, ale sýr nebo mořské plody asi taky ráda vyzkouším. :-8

eva

28. 5. 2014 11:16

Děkuju za tip! Hlavně mě zaujal ten sušený sýr! Určitě vyzkouším!:-))

Ivana

28. 5. 2014 08:57

Moniko, nechci nic říkat, ale v jakém výrobku dnes už nemáš konzervanty? To by jsme nemoholi jíst už vůbec nic. Takže s vámi tak trochu nesouhlasím. ;-)
vážně by mě zajímalo, zda vy se těmto jedům,jak sama říkáte, striktně vyhýbáte?! :-p

Monika

28. 5. 2014 08:07

Zdravé je to pouze, že si to uděláte sami doma. Tyto výrobky které se zde prezentují jsou plné konzervantu jako je dusitan sodný, který je zdravý škodlivý a způsobuje rakovinu .. viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Dusitan_sodn%C3%BD Pokud chcete jíst opravdu zdravě, tak toto opravdu NE :-// :no: raději si to udělejte doma bez těch jedů. Zde na TOPkách je dokonce jeden recept http://www.toprecepty.cz/recept/22751-domaci-susen...

Petr

27. 5. 2014 16:56

Vřele doporučuji...já sám jím hovězí a je to fakt super ! :yes:

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Den čerstvých rajčat

Den čerstvých rajčat

Věděli jste, že rajčata patří mezi ovoce? Jsou nejčastěji pěstovaným ovocem na světě, a to právě díky svým lahodným plodům. Chutí jsou velmi šťavnaté… Číst více

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více