Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dnešní hektická doba si na každém z nás vybírá svou daň. Běžnými součástmi našeho každodenního života se stávají stres, spěch a únava. Mezi civilizační choroby, které zužují drtivou část populace, se zařadily nejrůznější typy bolesti hlavy, svalů a kloubů, nespavost, chronická únava a různé formy psychické nepohody. Nechcete-li se podvolit tomuto diktátu doby, aktivně chraňte své fyzické a psychické zdraví. A kde jinde hledat pomoc než v přírodě?

Dnešní hektická doba si na každém z nás vybírá svou daň. Běžnými součástmi našeho každodenního života se stávají stres, spěch a únava. Mezi civilizační choroby, které zužují drtivou část populace, se zařadily nejrůznější typy bolesti hlavy, svalů a kloubů, nespavost, chronická únava a různé formy psychické nepohody. Nechcete-li se podvolit tomuto diktátu doby, aktivně chraňte své fyzické a psychické zdraví. A kde jinde hledat pomoc než v přírodě?

Základem zdravého životního stylu je kvalitní stravování. Oživte svůj jídelníček tzv. superpotravinami, které Vás doslova nadopují novou životní energií, vitalitou a silou. Na superpotraviny, které doporučují výživoví specialisté po celém světě, nedají dopustit zástupy vyznavačů zdravého životního stylu včetně mnohých světově známých celebrit. Přestože jsou superpotraviny přezdívány potravinami 21. století, nejde tu ani v nejmenším o žádné chemicky upravené náhražky, které dnes bohužel stále častěji vídáme na pultech supermarketů, ale o plody přírody ve své nejčistší podobě, o jejichž výjimečných účincích věděly již dávné civilizace před tisíci lety.

 

Superpotraviny, nazývané také superfoods, jsou jedinečnými potravinovými doplňky, které mají mimořádně vysoký obsah živin, vitamínů, minerálů, enzymů, proteinů, esenciálních aminokyselin, vlákniny a dalších látek a složek prospěšných pro zdraví člověka. Superpotraviny se tak řadí mezi nejsilnější antioxidanty světa.

Superpotraviny podporují funkci imunitního systému, bojují proti únavě a stárnutí, působí antioxidačně, urychlují hojení a regeneraci, zlepšují všechny metabolické pochody a myšlenkové funkce a mají řadu dalších pozitivních účinků na fyzické i psychické zdraví člověka.

Mezi superpotraviny se řadí především zeleninové (z celeru, mrkve, červené řepy, špenátu) a ovocné šťávy (z brusinek, rakytníku, góji), zelené potraviny (zelený ječmen, chlorella) a některé druhy hub (Hlíva ústřičná, Housenice čínská, Reishi). Superpotraviny se mohou stát také zdravým mlsáním, a to například v podobě sušených plodů (góji, borůvek, brusinek, arónie), semínek (CHIA semínka, konopná semínka) či ořechů (kešu, piniové ořechy, vlašské ořechy). I při přípravě tradičních jídel si můžete zvolit zdravější variantu, a to například použitím přírodních sladidel (stévie, melasa, agáve) či přírodních olejů (pupalkový, lněný, rakytníkový, kokosový).

Část superpotravin se navíc řadí mezi tzv. adaptogeny, což je skupina potravin, u nichž je prokázáno, že zvyšují obranyschopnost a mají harmonizační účinek pro celý organismus. Jak samo jejich pojmenování napovídá, adaptogeny zvyšují odolnost a schopnost překonat a zvládnout stresující podmínky a bojují proti degenerativním pochodům. Mezi účinné adaptogeny patří například ženšen, borůvky, Aloe Vera, Rakytník řešetlákový, Hlíva ústřičná, Goji-Kustovnice čínská, ale i méně známé potraviny jako například jedna z nejtajemnějších hub světa Housenice čínská či zvláštní plody tropického stromu Noni, který je domorodci nazýván „stromem života“.

Seznam superpotravin najdete na www.awashopbrno.cz/vyrobky-kosmetika/super-potraviny, kde se dozvíte nejen o jejich zajímavém původu, ale především o jejich zázračných účincích a možnostech užití. Seznámíte se zde s doplňky, které běžné používáte, i s těmi, o kterých jste možná nikdy neslyšeli. Takže pokud Vás trápí nějaké fyzické či psychické neduhy, řešte je přírodní cestou! Superpotraviny totiž navíc probudí i Vaši životní vitalitu, energii a sílu, na což moderní medicína stále nestačí. Budete překvapeni, jak dalekosáhlý vliv na všechny aspekty Vašeho života bude mít začlenění superpotravin do každodenního jídelníčku!

www.awashopbrno.cz – pro život plný zdraví!

Komentáře

houžvička

18. 7. 2014 15:01

Já tady tedy kupuji a jsem maximálně spokojená a je to levnější :yes:

Zauberin

4. 7. 2014 11:11

Já používám zase šťávu z Goji (kustovnice čínské), v Bio kvalitě a nepasterizovanou. Kupuji ji zde : www.kosmetika.ramissio.com
Nedám na ni dopustit :-))

Ivana

3. 7. 2014 16:35

já vřele doporučuji ten ječmen jak je zde zmíněný.... :-))

jolana

26. 6. 2014 15:26

:yes:

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více