Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Není nic tak jednoduchého, lahodného a v horkých letních dnech osvěžujícího jako zmrzlinový dort. Existuje nespočet receptů na tuto studenou pochoutku – my Vám dnes přinášíme jeden z nich, který vyniká snadnou přípravou, dokonalým vzhledem a samozřejmě výtečnou chutí. Náš dort připravíte raz dva, kdykoli na něj dostanete chuť.

Není nic tak jednoduchého, lahodného a v horkých letních dnech osvěžujícího jako zmrzlinový dort. Existuje nespočet receptů na tuto studenou pochoutku – my Vám dnes přinášíme jeden z nich, který vyniká snadnou přípravou, dokonalým vzhledem a samozřejmě výtečnou chutí. Náš dort připravíte raz dva, kdykoli na něj dostanete chuť.

Zmrzlinovým dortem bez vaření a pečení zpříjemníte každou párty, oslavu i letní lenošení. Jeho příprava je tak rychlá, že s ním můžete překvapit i nečekané hosty.

Na zmrzlinový dort si připravte:

  • 10 kusů zmrzlinových sendvičů (např. Ruská zmrzlina apod.)
  • velkou porci zmrzliny k plnění (výběr druhu záleží čistě na Vás)
  • krabici sušenek Oreo
  • čokoládovou polevu
  • čokoládové lupínky
  • cukrářské ozdoby

Připravte si větší a hlubší pekáč nebo dortovou formu s pečícím papírem. Dno pekáče vyplňte zmrzlinovými sendviči (sendviče podle potřeby pokrájejte a pečlivě vyplňte také rohy nádoby). Na sendviče dejte vrstvu zmrzliny a tu poklaďte další vrstvou sendvičů. Pracujte rychle, aby zmrzlina neroztála. Hotový dort dejte do mrazáku.

Dále si připravte oblíbené sušenky (my doporučujeme sušenky Oreo, nebo pusinky) a nalámejte je na větší kusy, dále čokoládovou polevu či rozpuštěnou čokoládu, cukrářské ozdoby, gumové medvídky a další pochoutky, kterými chcete dort ozdobit. Dort polijte čokoládou, posypte vybranými dobrotami a dejte znovu zamrazit.

Před podáváním dort vyndejte z mrazáku, aby mírně povolil, pokrájejte na velké kostky a podávejte například s čerstvým ovocem, kompotem nebo omáčkou z lesních plodů.

Za málo práce vynikající pochoutka – to je tento zmrzlinový dort! Určitě jej vyzkoušejte!

Komentáře

zdenka.s zdenka.s

2. 5. 2023 16:30

Co je to za hloupost ? Vždyť ty fotografie neodpovídají postupu :-O

Eliška Havelková

29. 8. 2014 14:46

Zbláznili jste se?:no::-//

lela

23. 7. 2014 13:53

:-((

Lula

22. 7. 2014 10:20

:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více