Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Může britský šéfkuchař naučit dobře a správně jíst otylé a zmlsané Američany? Přesně taková je výzva vyhlášeného kuchtíka Jamieho Olivera. Miláček britské a potažmo světové kuchyně si připravil nemalé sousto. Ve svém pořadu Jamieho revoluce ve vaření se snaží zdolat ta největší klišé americké kuchyně - nezdravý přístup a obezita.

To, že Američané patří mezi nejotylejší a nejméně zdravé národy světa, snad už ani nepřekvapí. Smutný fakt jen dokresluje, že tamní studenti dokonce nejsou schopni dobře rozeznat základní druhy ovoce a zeleniny. Právě takové nedostatky se snaží Jamie radikálně napravit. Šarmantní kuchař, který se stal globálním fenoménem a popularizátorem kvalitní gastronomie, patří mezi to nejlepší, co v kuchyni, potažmo na televizní obrazovce můžete spatřit. Nově se jej nabažíte na Mňam TV. Stejně jako Jamie i ta dbá na poctivou, ale především zdravou kuchyni a to od těch nejpovolanějších v oboru.

Čtyřicetiletý Brit se sice může pochlubit nejprodávanějšími kuchařkami a nejsledovanějšími pořady o vaření. Nicméně jeho talent začíná, tak jak už to bývá, od píky. Tedy v kuchyni u jeho rodičů, kteří vlastnili malou restauraci. Ve svých dovednostech se záhy zdokonalil natolik, že posléze pracoval za sebou v několika restauracích jako zástupce šéfkuchaře. Právě v tu dobu přichází zlomový okamžik. Oliver se objevil v roce 1997 díky natáčení BBC v restauraci The River Café na televizní obrazovce. Již o dva roky později měl vlastní televizní show a jeho život kulinářské celebrity nabral na obrátkách. Nejenže hned jeho první kuchařka se stala nejprodávanější knihou Británie, doposud jich má na svém kontě téměř dvě desítky. Výčet televizní pořadů a seriálů je ještě obsáhlejší.

Díky nové české televizi Mňam TV, která je věnovaná, jak název napovídá, vaření a zdravému životnímu stylu, si budete moci vychutnat to nejlepší od Jamieho Olivera již v červenci. Nejenže vás a Američany přesvědčí, jak správně jíst a vařit, ale zábavnou formou ukáže taje nejen britské kuchyně. Těšit se můžete i na italské či australské dobrodružství. Mňam TV můžete naladit zdarma prostřednictvím set top boxu, popřípadě v rámci jednoho z balíčků vybraných televizních operátorů jako Skylink, O2 TV či UPC.

Komentáře

klika od blazince

16. 11. 2015 21:46

MirkaL: Nerozeznají. A ani anglické děti se moc nechytaly. Štítily se jíst i maliny a jahody. Jsou zvyklé jen na pizzy, hranolky, krůtí lokny, atd.

klika od blazince

16. 11. 2015 21:44

Jestli je meloun ovoce nebo zelenina je úplně jedno. Pořad Jamieho je o tom, že malé děti v Anglii a Americe vůbec netuší, jak vypadá jahoda nebo malina, nepoznají lilek. A když jsou na jahodových plantážích a vidí jahody růst ze země, tak říkají fůůůůj, to jíst nikdy nebudu.

Siki

6. 9. 2015 17:39

Češi, co je meloun, ovoce, nebo zelenina:-)

MirkaL

24. 7. 2015 14:29

MirkaL

24. 7. 2015 14:25

Zato vsichni Cesi jsou stihlounci jako proutek, cooo?:-D:-)):-D Taky by nekteri potrebovali vysvetlit k cemu slouzi ovo-zelo, to aby vedeli, ze neni k jidlu jen chleba, maso, uzeniny a sladkosti.
Neprehanite to uz trochu v redakci? Opravdu musite delat z amiku takove idioty? Skutecne si myslite, ze americka decka nerozeznaji zakladni druhy ovoce a zeleniny? :-O:-O:-O Nebudte smesni.:-8

Přidat komentář