SKEPPSHULT – to je litinové nádobí
4. 11. 2015 Vaření
Chcete vařit opravdu zdravě?
Již naše babičky a prababičky byly přesvědčeny o nesporné kvalitě litiny, která pro ně byla to pravé vaření.
Věděli jste, že všechny ty současné titanové, keramické, „bio“, „green“, atd. pánve jsou ve skutečnosti hliníkové, se spoustou chemikálií? A že spotřebitel během svého života částečně konzumuje umělý povrch z tohoto nádobí, a tím kontaminuje svůj organismus? Proto opět litinové nádobí přichází do obliby.
Ovšem není litina jako litina. Např. u smaltované litiny nevaříte na litině, nýbrž na smaltu – na umělé vrstvě. Taktéž téměř všechno litinové nádobí nabízené na trhu, pochází z Číny, je vyrobeno ze železného šrotu a odpadu (kde lze samozřejmě pochybovat o zdravotní nezávadnosti), a bývá klamavě označeno – např. jako „německé“, francouzské, „italské“, apod.
Je tu ovšem jedna výjimka – a to švédská firma SKEPPSHULT, s více jak stoletou tradicí (založeno r. 1906). Tato firma se nachází ve stejnojmenném městečku, a je zajímavá tím, že své litinové nádobí vyrábí stále postaru, rukodělným způsobem a navíc z ekologických surovin, kde základem je severská železná ruda (nejkvalitnější na světě).
Výsledkem jsou poctivé, kvalitní a nadčasové výrobky, které jsou prosty jakýchkoli chemikálií a tudíž absolutně zdravotně nezávadné. Zcela nesrovnatelné s běžnou komerční nabídkou. Důkazem kvality je, že SKEPPSHULT vyváží své výrobky i na nejnáročnější trhy světa, např. do Japonska a Švýcarska.
V případě nádobí SKEPPSHULT z pravé švédské litiny se jedná o investici na celý život, ba co více, toto nádobí se předává z generace na generaci. A ještě jedna zajímavá věc: oproti běžnému nádobí, kde se vlastnosti postupně zhoršují (někdy dramaticky rychle), u litinového nádobí Skeppshult je to právě naopak. Opravdu? Opravdu. Čím je litinové nádobí Skeppshult starší a čím více se používá, tím lepší má vlastnosti.
Možná, že počáteční investice se může zdát někomu vyšší, ale srovná-li zákazník částku např. za pánev Skeppshult a dobou kterou ji používal, s částkou, co musel za stejnou dobu vydat za pánve, které musel často obměňovat, pak samozřejmě vychází pánev Skeppshult levněji.
Zakoupením litinového nádobí Skeppshult sázíte na jistotu - opravdu originál švédský a kvalitní fér výrobek. SKEPPSHULT = nejkvalitnější litinové nádobí.
Proto začněte vařit své oblíbené recepty opravdu zdravě, ať již se jedná o oblíbenou pánev wok, litinový pekáč, grilovací desku, nebo klasickou pánev – nádobí SKEPPSHULT je tu pro vás. Zakoupit toto nádobí můžete v internetovém obchodě www.litinove-nadobi.cz
Zajímavý pohled do výroby Skeppshult. TV video od Wilde Keuken.
Je to dřina, ale stojí to za to.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 6 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře
12. 11. 2015 19:17
12. 11. 2015 08:40
7. 11. 2015 15:59
"Možná, že počáteční investice se může zdát někomu vyšší, ale srovná-li zákazník částku např. za pánev Skeppshult a dobou kterou ji používal, s částkou, co musel za stejnou dobu vydat za pánve, které musel často obměňovat, pak samozřejmě vychází pánev Skeppshult levněji."
7. 11. 2015 10:10
7. 11. 2015 09:34