Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

PánevHrnecPekáč

Chcete vařit opravdu zdravě?

Již naše babičky a prababičky byly přesvědčeny o nesporné kvalitě litiny, která pro ně byla to pravé vaření.

Věděli jste, že všechny ty současné titanové, keramické, „bio“, „green“, atd. pánve jsou ve skutečnosti hliníkové, se spoustou chemikálií? A že spotřebitel během svého života částečně konzumuje umělý povrch z tohoto nádobí, a tím kontaminuje svůj organismus? Proto opět litinové nádobí přichází do obliby.

Ovšem není litina jako litina. Např. u smaltované litiny nevaříte na litině, nýbrž na smaltu – na umělé vrstvě. Taktéž téměř všechno litinové nádobí nabízené na trhu, pochází z Číny, je vyrobeno ze železného šrotu a odpadu (kde lze samozřejmě pochybovat o zdravotní nezávadnosti), a bývá klamavě označeno – např. jako „německé“, francouzské, „italské“, apod.

Je tu ovšem jedna výjimka – a to švédská firma SKEPPSHULT, s více jak stoletou tradicí (založeno r. 1906). Tato firma se nachází ve stejnojmenném městečku, a je zajímavá tím, že své litinové nádobí vyrábí stále postaru, rukodělným způsobem a navíc z ekologických surovin, kde základem je severská železná ruda (nejkvalitnější na světě).

Bio eco controlledVýsledkem jsou poctivé, kvalitní a nadčasové výrobky, které jsou prosty jakýchkoli chemikálií a  tudíž absolutně zdravotně nezávadné. Zcela nesrovnatelné s běžnou komerční nabídkou. Důkazem kvality je, že SKEPPSHULT vyváží své výrobky i na nejnáročnější trhy světa, např. do Japonska a Švýcarska.

V případě nádobí SKEPPSHULT z pravé švédské litiny se jedná o investici na celý život, ba co více, toto nádobí se předává z generace na generaci. A ještě jedna zajímavá věc: oproti běžnému nádobí, kde se vlastnosti postupně zhoršují (někdy dramaticky rychle), u litinového nádobí Skeppshult je to právě naopak. Opravdu? Opravdu. Čím je litinové nádobí Skeppshult starší a čím více se používá, tím lepší má vlastnosti.

Možná, že počáteční investice se může zdát někomu vyšší, ale srovná-li zákazník částku např. za pánev Skeppshult a dobou kterou ji používal, s částkou, co musel za stejnou dobu vydat za pánve, které musel často obměňovat, pak samozřejmě vychází pánev Skeppshult levněji.

Zakoupením litinového nádobí Skeppshult sázíte na jistotu - opravdu originál švédský a kvalitní fér výrobek. SKEPPSHULT = nejkvalitnější litinové nádobí.

Proto začněte vařit své oblíbené recepty opravdu zdravě, ať již se jedná o oblíbenou pánev wok, litinový pekáč, grilovací desku, nebo klasickou pánev – nádobí SKEPPSHULT je tu pro vás. Zakoupit toto nádobí můžete v internetovém obchodě www.litinove-nadobi.cz

Zajímavý pohled do výroby Skeppshult. TV video od Wilde Keuken
Je to dřina, ale stojí to za to.

Komentáře

Pepe

12. 11. 2015 19:17

Jackie79: Jasně :-D

Jackie79

12. 11. 2015 08:40

Pepe: Číst umim. Ale pro někoho jsou 3 tisíce najednou prostě moc a raději si pořídí pánev za 3 stovky. :-//

Pepe

7. 11. 2015 15:59

Jackie79: tady asi někdo neumí číst:

"Možná, že počáteční investice se může zdát někomu vyšší, ale srovná-li zákazník částku např. za pánev Skeppshult a dobou kterou ji používal, s částkou, co musel za stejnou dobu vydat za pánve, které musel často obměňovat, pak samozřejmě vychází pánev Skeppshult levněji."

Jackie79

7. 11. 2015 10:10

Litinové nádobí je sice nejlepší, ale taky nejdražší. Mám dát za jeden hrnec nebo pánev 3 tis Kč?:-O

František

7. 11. 2015 09:34

Prečo nemáte tam aj cenu, jako možem komentovať keď som to ešte nepoužival.
:-O

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více