Celé Česko peče v nejlepší formě
19. 4. 2016 Historie a zajímavosti
Sbírejte body za nákupy v PENNY a získejte slevu na nádobí francouzské značky Fontignac
S novou věrnostní akcí v PENNY můžete získat slevu na kolekci 8 druhů značkového nádobí a příslušenství Fontignac do každé domácnosti. Nechte se inspirovat našimi recepty a vyzkoušejte, že pečení a vaření s PENNY a se značkovým nádobím Fontignac je snadné.
Nakupujte od 31. 3. do 27. 7. 2016 v jednotlivých prodejnách Penny Market a za každých 200 Kč nákupu získejte 1 bod. Body vylepujte do políček ve sběratelské kartě a po vylepení příslušných polí a předložení karty u pokladny vám bude poskytnuta sleva.
SEKANÁ SE SLANINOU A SÝREM
K pečení jsme použili obdélníkovou mísu 32 cm.
Hotovo za 95 minut
Příprava: 20 minut
Pečení: 75 minut
Ingredience na 6 porcí
Na sekanou:
- 700 g mletého hovězího masa
- 300 g mletého vepřového masa
- 1 střední cibule
- 100 g slaniny
- 100 g sýra (gouda, čedar)
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička kmínu
- 2 vejce + na pomazání sekané
- 200–250 g staršího bílého pečiva
- 100 ml polotučného mléka
- 2 snítky tymiánu
- sůl, pepř
- olej na vymazání formy
Postup přípravy
Troubu rozehřejte na 180 °C.
Bílé pečivo nakrájejte na kostky a dejte vysušit do trouby na 10 minut. Po vyndání z trouby zalijte mlékem s jedním rozšlehaným vajíčkem a nechte chvíli odstát, aby pečivo nasálo všechnu tekutinu.
Střední cibuli nakrájejte spolu se slaninou na kostičky a dejte k mletému masu. Přidejte na hrubo nastrouhaný sýr, 1 vejce, dijonskou hořčici, lžičku kmínu, tymián, pečivo, sůl a pepř. Všechno spolu dobře promíchejte a vytvořte šišku sekané.
Velkou zapékací mísu vymažte olejem, vložte do ní sekanou, kterou ještě před pečením potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem a čerstvým tymiánem. Podlijte půl hrnkem vody a pečte 30 minut přikryté alobalem na 180 °C. Následně 45 minut dopečte bez alobalu.
Tento a další báječné recepty naleznete na www.penny-fontignac.cz.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat cibuli zimní, sečku. Mrazuvzdorná vytrvalá rostlina je cenným přírůstkem do zahrady
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Komentáře