Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sbírejte body za nákupy v PENNY a získejte slevu na nádobí francouzské značky Fontignac

S novou věrnostní akcí v PENNY můžete získat slevu na kolekci 8 druhů značkového nádobí a příslušenství Fontignac do každé domácnosti. Nechte se inspirovat našimi recepty a vyzkoušejte, že pečení a vaření s PENNY a se značkovým nádobím Fontignac je snadné.

Nakupujte od 31. 3. do 27. 7. 2016 v jednotlivých prodejnách Penny Market a za každých 200 Kč nákupu získejte 1 bod. Body vylepujte do políček ve sběratelské kartě a po vylepení příslušných polí a předložení karty u pokladny vám bude poskytnuta sleva.

SEKANÁ SE SLANINOU A SÝREM

K pečení jsme použili obdélníkovou mísu 32 cm.

Hotovo za 95 minut

Příprava: 20 minut

Pečení: 75 minut

Ingredience na 6 porcí

Na sekanou:

  • 700 g mletého hovězího masa
  • 300 g mletého vepřového masa
  • 1 střední cibule
  • 100 g slaniny
  • 100 g sýra (gouda, čedar)
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička kmínu
  • 2 vejce + na pomazání sekané
  • 200–250 g staršího bílého pečiva
  • 100 ml polotučného mléka
  • 2 snítky tymiánu
  • sůl, pepř
  • olej na vymazání formy

Postup přípravy

Troubu rozehřejte na 180 °C.

Bílé pečivo nakrájejte na kostky a dejte vysušit do trouby na 10 minut. Po vyndání z trouby zalijte mlékem s jedním rozšlehaným vajíčkem a nechte chvíli odstát, aby pečivo nasálo všechnu tekutinu.

Střední cibuli nakrájejte spolu se slaninou na kostičky a dejte k mletému masu. Přidejte na hrubo nastrouhaný sýr, 1 vejce, dijonskou hořčici, lžičku kmínu, tymián, pečivo, sůl a pepř. Všechno spolu dobře promíchejte a vytvořte šišku sekané.

Velkou zapékací mísu vymažte olejem, vložte do ní sekanou, kterou ještě před pečením potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem a čerstvým tymiánem. Podlijte půl hrnkem vody a pečte 30 minut přikryté alobalem na 180 °C. Následně 45 minut dopečte bez alobalu.

Tento a další báječné recepty naleznete na www.penny-fontignac.cz.

<!-- (c) 2000-2016 Gemius SA version 2.0 Impressions: campaign: Penny Fontignac, placement: /Display/14150_toprecepty_allweb , creative: PR článek --> <i id="_gde_isndwl_nfmljvsswl" style="display: none !important; visibility: hidden !important"></i> <script type="text/javascript"> (_gdeaq = window._gdeaq || []).push(['hit', 'gdecz', '.ceQ0qMAW3wN47GAHq3AjYXDHbdpky_wG0DW5h5fD1r.r7', 'qeffgijoiq', 'ewvsarijtmouhpivbkozhwwrrqoc'], ['viewable', 'gdecz', '.ceQ0qMAW3wN47GAHq3AjYXDHbdpky_wG0DW5h5fD1r.r7', 'nfmljvsswl', '_gde_isndwl_nfmljvsswl']); </script> <script type="text/javascript" src="http://gdecz.hit.gemius.pl/gdejs/xgde.js"> </script>

Komentáře

Ke článku nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář


Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům