Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dnešní hektická doba si vybírá svou daň, a tak se běžnou součástí našeho života stávají fyzické i psychické problémy, jakými jsou stres, únava, vyčerpání či bolesti hlavy. Nechcete-li se podvolit diktátu doby, aktivně chraňte své zdraví. Obraťte se na přírodu a objevte jedinečné účinky superpotravin.

Superpotraviny jsou jedinečné potravinové doplňky pyšnící se mimořádným složením – obsahují totiž vysoký obsah živin, vitamínů, minerálů, enzymů, proteinů, esenciálních aminokyselin, vlákniny a dalších látek a složek prospěšných pro zdraví člověka. Superpotraviny se tak řadí mezi nejsilnější antioxidanty světa. Jak je vidět, podporovat své zdraví a preventivně se chránit před nejrůznějšími nemocemi jde i bez chemie – superpotraviny jsou totiž plody přírody ve své nejčistší podobě, o jejichž výjimečných účincích věděly již dávné civilizace před tisíci lety.

Jak konkrétně superpotraviny na náš organismus působí? Superpotraviny podporují funkci imunitního systému, působí antioxidačně, zlepšují všechny metabolické pochody a myšlenkové funkce, urychlují hojení a regeneraci, zpomalují stárnutí, bojují proti stresu, únavě a vyčerpání a mají řadu dalších pozitivních účinků na komplexní zdraví člověka. Superpotraviny Vás navíc nadopují novou životní energií, vitalitou a silou, na což západní medicína zatím stále nestačí.

A kde superpotraviny najít? Budete překvapeni, ale mnohé z nich jsou naprosto běžně dostupné a užívané. Mezi superpotraviny totiž patří i některé druhy ovoce a zeleniny – celer, červená řepa, špenát, borůvky, brusinky, meruňky a další. Superpotraviny najdeme také mezi ořechy a semínky - když si pochutnáte například na chia semínkách, vlašských oříšcích či kešu, uděláte mnoho pro své zdraví. Ze zelených potravin sem patří například zelený ječmen a chlorella, z hub pak hlíva ústřičná či reishi. Super zdravé jsou i některá přírodní sladidla (stévie, melasa, agáve) či přírodní oleje (rakytníkový, kokosový, lněný, pupalkový).

Superpotraviny tedy mají léčivé a harmonizační účinky na celý organismus člověka, ale navíc i skvěle chutnají! Tak poznejte jejich zázračný svět a podpořte své zdraví tou nejpřirozenější cestou!

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více