Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ozvláštnit grilování? Zkuste ananas ve slanině nebo třeba grilovaná jablka
Zdroj: Hosta, Toprecepty.cz

Grilování, to není jen flák masa na roštu. Oblíbená letní kratochvíle, která povyšuje přípravu večeře na společenskou zábavu, může být i nevšední. Pozvěte sousedy a vyzkoušejte některý z našich grilovacích tipů. Třeba takový ananas ve slanině je vynikající!

Grilování je zábava

Naložit maso, vylézt na zahradu, nalít si limonádu nebo otevřít pivo a rozpálit gril - no může být lepší způsob trávení slunečného prázdninového odpoledne? Domácí grilování máme skrze popkulturu nejvíce spjaté s USA, je to ale způsob přípravy pokrmů, který je už dlouho rozšířen po celém světě. Na rošt se dá hodit prakticky cokoliv - klobásky, hermelín, krkovice nebo jiné maso vykoupané v marinádě. Ale grilovat nemusíte jen maso. Skvělé jsou i různé druhy zeleniny, na grilu dokonce vyrobíte i sladké dezerty.

Odvažte se u roštu

Pokud patříte mezi vegetariány, grilování pro vás rozhodně není zapovězené. Stačí, když požádáte, aby se váš nemasový pokrm připravil jako první - kvůli šťávě z masa - všechno je stoprocentně nezávadné. Už jste někdy zkoušeli například grilovaný sýr Halloumi? Polotvrdý sýr z Kypru je vyráběný z kozího a ovčího mléka a občas je dochucen mátovými lístky. To mu dodává lehkou chuť a na grilování je ideální i konzistenčně. Vyzkoušejte ho například v kombinaci s rukolou a rajčaty:

Vegetariánská dobrota

Pokud máte u stolu vegetariána, který má opravdový hlad, připravte mu jídlo, které ho dokonale zasytí a ještě jej chuťově uspokojí. Míchané tofu s opečeným tempehem a grilovaným chřestem je plné živin, krásně barevné a neskutečně dobré!

Celer (nejen) pro dietářky

Celer máme zafixovaný jako extrémně nízkokalorickou zeleninu, kterou chroupou jen ženy posedlí štíhlou linií. On ale může být i velmi chutný, obzvlášť, pokud se dobře dochutí, hodí na gril a doplní vhodným dipem...

Dezert z grilu

Kdo říká, že na grilu se dají připravovat jen slaná jídla? Na závěr zahradního hodování můžete svým hostům nabídnout i grilovaný dezert. Grilovaná jablka s nivou a ořechy jsou ideální kombinací slaného a sladkého a skvěle se hodí například k bílému vínu:

Ananas + slanina = VSL

Nemusíte být fanoušky pizzy Hawai, aby vám zachutnal grilovaný ananas obalený ve slanině. Podobně se dají připravit třeba švestky nebo banán, ale sladko-kyselý ananas se k vypečené slanince hodí zkrátka nejvíce.

Recepty k tomuto článku

Komentáře

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více