Bažant pečený na víně a divokém koření

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 90minut 2-3 porce Jiné maso 8 názorů

Suroviny

1 bažant
100 g anglické slaniny
2 mrkve
2 petržele
1/4 celeru
1 velká cibule
koření Divočina
celý pepř
nové koření
bobkový list
150 ml vývar nebo bujon
150 ml červeného vína
50 g másla
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Staženého očištěného bažanta rozčtvrtíme, oddělíme páteř a vykostíme. Osolíme a posypeme kořením na divočinu.

  2. Zeleninu nakrájíme na větší kostky, vložíme do pekáče, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kosti, celý pepř, nové koření a bobkový list. Navrch položíme čtvrtky bažanta, podlijeme vínem a vývarem.

  3. V rozehřáté troubě na 200°C necháme asi 15 minut maso zatáhnout, pak zakryjeme poklicí snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě 50 minut.

  4. Měkké maso, kosti a koření vyndáme k zelenině přidáme máslo, případně trochu vývaru a povaříme. Jako příloha je výborná lepenice nebo šťouchané brambory a kysané zelí.

  5. Lepenice: 2 polévkové lžíce sádla, 1 cibule, 400 g kysaného zelí, kmín, 800 g brambor, sůl, 100 g slaniny. Brambory uvaříme scedíme a rozšťoucháme. Na sádle zpěníme cibuli, slaninu. Přidáme nakrájené zelí a dusíme doměkka. Brambory smícháme s podušeným zelím.

Poznámka

Zdroj: upravený recept - www.ceskatelevize.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bažant pečený na víně a divokém koření

  • BAJINA BAJINA

    vyhrála jsem na mysliveckém plese bažanta:-)a tento recept jsem použila...a jsem moc spokojená:-)akorát jsem malinko pečenou zeleninu rozmixovala...ale opravdu jen trošku!!Recept doporučuji,děkuji:yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bažanta jsem připravovala jen jednou-dušeného na bylinkách:-)
    Evi,ten Tvůj vypadá moc fajnově,pochutnala bych si:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To vypadá parádně :-p:-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Náramné luxusní papáníčko. Jen sehnat dobrého bažanta a nepytlačit ! +bodík 10

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Než se připraví bažant, chvíli to trvá. Ale ta práce stojí za to, protože maso tohoto ptáka má delikátní chuť:-*. Hezké foto:yes: a určitě i chutný pokrm:-p:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Pěkně Evi,bažanta jsem ještě neměla, ale určité moc dobré :-)
    :-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jaké koření na divočinu ,mám tŕi druhy ,nebo je to jedno?
    Bažanti jsou v mrazáku. ;-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Bažanta jsem pekla jednou, na takto připraveném bych si pochutnala:yes::yes:+

    Odpovědět

Tématické fráze: bažant na červeném víně bažant na víně pečený bažant na zelenině pečený bažant recepty bažant na červeném víně a slanině bažant na zelenině bažant na víně a zelenině bazant recept peceny bazant bažant recepty pečený bažant na slanině pečený bažant na slanině bažant na víně recept recept bažant divoký bažant bažant pečený recept na bazanta jaké koření na divočinu recept bažant na víno bazant na slanine

Zapomněl/a jsem heslo