Míchané tofu s opečeným tempehem a grilovaným chřestem

veganotic Kuchařka: veganotic

pro 4 osoby Dietní recepty , Veganské 1 názor

Suroviny

Míchané tofu:
700 - 800 g tofu (natural nebo ochuceného, např. bazalkové od AlfaBio nebo lahůdkové či s řasou od Sunfood)
1 velká cibule
1 větší mrkev
4 stroužky česneku
přibližně 5 lžiček oblíbeného koření (my dáváme nejčastěji tymián, oregáno, římský kmín, koriandr či bazalku)
špetka kurkumy pro barvu
kvalitní sojová omáčka
3 jarní cibulky
4 velké hrsti baby špenátu
šťáva z jednoho citrónu
olej
lahůdkové droždí (můžete vynechat)
Opečený tempeh:
200 g tempehu natural
olej
kvalitní sójová omáčka
K tomu:
1 balení chřestu
olej
sůl
sušený česnek
2 avokáda
svazek čerstvého koriandru
šťáva z limetky
česnek
pepř
sůl
čerstvá rajčata
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Přibližně po pěti minutách přidejte rozmačkaný česnek, koření a nahrubo nastrouhanou mrkev a nechte asi minutku opéct.

  3. Tofu vyndejte z obalů, opláchněte a vymačkejte. Rukama ho rozdrobte na menší kousky a přidejte do pánve. Přibližně 10 minut za občasného míchání opékejte na středním plameni, asi po pěti minutách přidejte nakrájenou jarní cibulku.

  4. Když je tofu opečené, vmíchejte lahůdkové droždí, přidejte špenát, podlijte troškou vody, přikryjte pokličkou a nechte špenát zvadnout.

  5. Tofu ochuťte citrónovou šťávou, černou solí nebo sójovou omáčkou a čerstvým pepřem.

  6. Tempeh nakrájejte na tenké plátky.

  7. V pánvi rozehřejte trochu oleje a vyskládejte na něj tempeh. Nechte opékat a občas lehce polévejte/podlévejte sójovou omáčkou (nepřežeňte to s množstvím). Obraťte a proveďte to samé z druhé strany, dokud není tempeh pěkně křupavý.

  8. Avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte k němu nasekaný čerstvý koriandr, pepř a sůl a pokud chcete, můžete přidat i malý rozmačkaný stroužek česneku.

  9. Chřest omyjte, odkrojte asi 3 cm tvrdších konců a vložte do vařící vody. Krátce (max. 2 minuty) povařte, slijte a chřest propláchněte studenou vodou. Můžete podávat přímo (osolený, s olejem a citrónovou šťávou) nebo chřest ještě promíchat s olejem, solí a sušeným česnekem a opéct ho na grilu či na pánvi.

  10. Na talíř dejte porci míchaného tofu, překryjte grilovaným chřestem, přidejte rozmačkané avokádo a opečený tempeh a vše pokryjte plátky čerstvých rajčat.

  11. Pro ještě větší porno přelijte trochou olivového oleje a posypte mořskou solí.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 225 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Míchané tofu s opečeným tempehem a grilovaným chřestem

  • Bláňa Bláňa(neregistrovaná)

    Tohle sníst, tak se týden nevyprázdním.:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: tofu na pánvi opečené tofu marinovane tofu s chrestem jak ochuťte tofu jak opéct tofu recepty z tofu a avokada opéct tofu tempeh-recepty polevka s tempehem a morskou rasou

Zapomněl/a jsem heslo