Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévky podle horoskopu: Býk si smlsne na krémové dýňové, Panny ocení bramboračku a Lvi italskou minestrone
Zdroj: Freepik a Needpix/photo/1630606/ koláž Toprecepty

Ke slovu se hlásí doba polévková! Přemýšleli jste někdy o tom, že i výběr polévky je odrazem vaší osobnosti a že hraje roli i vaše znamení horoskopu? Astrologové mají jasno. Pojďte se s námi podívat, jaká polévka vás právě teď zahřeje.

Jarní znamení horoskopu

Na čem si pochutnávají ti, co se narodili v době jarních slunečních paprsků?

  • Beran (21. března – 19. dubna)

Jedinci narození v tomto znamení jsou odvážní, rázní a temperamentní. Jejich oblíbenou barvu je červená, možná i proto mají v oblibě rajčatovou polévku s bazalkou, která voní sluncem.

  • Býk (20. dubna – 20. května)

Realističtí Býci stojí oběma nohama na zemi, jsou houževnatí, a to někdy až nesnesitelně. Potrpí si na dobré jídlo a pití a milují gastronomické novinky. Ideální je pro ně krémová kukuřičná polévka, ale obvykle jim chutná i krémová dýňová.

  • Blíženci (21. května – 20. června)

Intelektuálně zaměření Blíženci jsou velmi přátelští a společenští, nechybí jim velká zvídavost. Milují vůni citronu a nemají problém jím ochutit i různá jídla. Pórková polévka s citronovou šťávou je pro ně jako dělaná.

Letní znamení horoskopu

Jak příchod na svět v nejteplejších měsících roku ovlivňuje chutě?

  • Rak (21. června – 22. července)

Raci patří mezi znamení s komplikovanou povahou. Soucit a starostlivost někdy přechází až v manipulativnost a citové vydírání druhých lidí. Zaručeně je zklidní máta, která je i v zelené polévce pro nervy.

  • Lev (23. července – 22. srpna)

Lidé narození ve znamení Lva potřebují zářit a oslňovat druhé. Milují slunce a nejlépe se cítí tam, kde hřeje většinu roku. Pokud na ně dolehne česká zima, bezpečně je zahřeje italská minestrone.

  • Panna (23. srpna – 22. září)

Spolehlivé, praktické a svůj život drží pevně v rukách – takové jsou Panny. Nemusí žádné velké experimenty, proto je pro ně z polévek nejvhodnější úplně obyčejná klasická bramboračka.

Podzimní znamení horoskopu

Jaký vliv mají podzimní mlhy a plískanice na ty, co se v těchto měsících narodili?

  • Váhy (23. září – 22. října)

Váhy jsou vždy elegantní a upravené. Smysl pro estetiku se u nich projevuje i ve stolování, potrpí si na dokonale upravený stůl. Nepřekvapí, že jídlo na talíři musí být na pohled krásné. A když si pochutnávají na polévce s játrovými knedlíčky, chtějí je mít jeden jako druhý.

  • Štír (23. října – 21. listopadu)

Na jedné straně jsou houževnatí a mají silnou vůli, na druhé jsou nedůvěřiví a potřebují mít vše pod kontrolou. Není divu, že Štírům nejvíc chutná to, co si sami uvaří. Z polévek s k nim hodí trochu pikantní fazolová.

  • Střelec (22.listopadu – 21. prosince)

Střelci mají dar vidět dopředu, nechybí jim optimismus a okamžitě se nadchnou pro každou novinku. A tak je to také v jídle. Český kuchyňský rybníček se jim zdá příliš malý, tíhnou k exotičtějším pokrmům, japonská polévka ramen je pro ně jako dělaná.

Zimní znamení horoskopu

Co je ideální na talíři pro lidi, kteří přišli na svět v období mrazů, sněhu a krátkých dnů?

  • Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Kozorozi jsou pragmatičtí, život plánují a nic nenechávají náhodě. Neradi riskují a potřebují mít vše pod kontrolou. Rádi vaří a dávají přednost vydatným a sytým polévkám jako je pikantní dršťková.

  • Vodnář (20. ledna – 18. února)

Často působí jako duchem nepřítomní. Vodnáři bývají často idealisté, milují pravdu a obvykle se špatně přizpůsobují. Lákají je daleké krajiny, milují asijskou kuchyni a nikdy neodolají tradiční vietnamské polévce pho.

  • Ryby (19. února – 20. března)

Charakteristická je pro ně schopnost empatie, ale i určitá nevypočitatelnost. Ryby jsou přizpůsobivé, trochu náladové a nostalgické. Mají rádi pohádkovou atmosféru, vyzdobený byt a praskající oheň v krbu. Určitě je zahřeje vydatná dýňová polévka.

Náš tip: Všem znamením přijde v zimě k chuti pikantní thajská kuřecí polévka podle našeho videoreceptu:

Zdroje informací: 

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

sporked.com: Here’s What Soup You Are Based on Your Zodiac Sign

thekitchn.com: Here’s What Soup You Should Make, Based on Your Zodiac Sign

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více