Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový dezertík

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 511 kJ /
1 078 kcal
Bílkoviny8,15 g
Tuky53,50 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 446 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy133,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Dáme do hrnce a zahříváme, dokud mrkev nepustí trošku šťávy. Přikryjeme pokličkou a necháme chvilinku povařit. Krok 2: Potom přidáme 5 lžic vody a cukr a mrkev dovaříme do měkka. Krok 3: Gustin s 10 lžicemi vody smícháme a přidáme k mrkvi, povaříme společně dalších 5 minut. Krok 4: Dáme vychladnout. Krok 5: Připravíme si tác nebo desku 20cm na 30cm - přibližně a vyložím folií. Krok 6: Vlažnou mrkev rozetřeme na folii a dáme vystydnout. Krok 7: Když je mrkev studená vyšleháme šlehačku a potřeme s ní mrkev a posypeme oříšky. Krok 8: Pomocí folie zamotáme v roládu a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny.

Zveřejněno 29. 9. 2010

Poznámka autorky lemarti

Tento dezertík mě velice mile překvapil. Sice to nejde ukrojit, aby krásně vynikla roláda, ale to už je to nejmenší-ta chuť je nezapomenutelná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový dezertík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wJx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový dezertík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wJx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak jsem to zkusila. Přes různé nepřízně osudu, dezertík je na světě. Měla jsem jen 400g mrkve, množství cukru jsem omylem použila neodměřené množství, mrkev byla málo šťavnatá a trochu se chytala pánve, takže to vůbec nebyl snadný úkol :-)
Chuť nakonec je výborná, ale konzistence taková, že to nejde ani rolovat, ani krájet.

:-ONo, to je ale dobréééé:-K :yes:+

to je parádní nápad:yes::yes: moc se mi líbí;-) a posílám bodík:yes::-K

Jani já už mám ten recept dlouho ale pořád mě to lákalo vyzkoušet no a je to něco jiného ale mě to velice chutná:-))

No, hodně zvláštní roláda, Leni, ale vypadá krásně, třeba vyzkoušet:-p:yes:

Nadi neřeknu ne a ne:-D:-DJá taky moc nemotám jsem plácal,ale tady to jde hezky s tou folií;-)
Děkuji za bodíky a milé komentáře a kdo vyžkouší ať dá vědět a možno i fotečku díky:-K

:yes::yes:vypadá to moc zajímavě a lákavě :-K+1

Lenčo,kde ty na ty nápady chodíš:-O:-?vypadá to velmi zajímavě:-p:yes:ukládám,zkusím vyzkoušet:-D:-D:-D:-Dale moc si nevěřím..že zavinu:-D:-D:-D:-Dkdyž,tak zhňácám:-D:-D:-Ddalší bodík:yes::-K

Leninko, moc hezká roláda! Ukládám a vyzkouším. . . ;-):yes: +4

Úžasné:yes::yes: a že to nejde ukrojit? To přece nevadí,tak je to dezertík na vidličku,né?:-D

me se libi, taky vyzkousim:-K

Netypický recept podle mého gusta, chválím a ukládám :-p:yes::yes:

Tématické fráze:
mrkvový táč, netypicke recepty, dezertík, top 15 receptu

Suroviny:
mrkev, cukr krupice, voda, gustin, voda, šlehačka,

Přidat fotografie receptu