Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské máslové buchtičky s vinnou pěnou

Buchtičky s krémem jsou klasikou nejen školních jídelen. Povzneste tento pokrm na vyšší standard a připravte k nadýchaným kynutým buchtičkám pěnu. Ta má základ v kvalitním víně a vyšlehaných žloutcích s cukrem, vodou a citronovou kůrou.

Hodnocení receptu je 3,6 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 318 kJ /
6 051 kcal
Bílkoviny149,18 g
Tuky324,69 g
Vláknina23,16 g
Cholesterol 3,37 g
Sodík 486 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy621,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno mísy nasypeme 1 lžíci cukru. Na cukr nadrobíme droždí a dáme na teplé místo, aby droždí změklo. Krok 2: Mezitím ohřejeme mléko, aby bylo vlažné a rozpustíme 260 g másla. Krok 3: Jakmile je droždí měkké, poprášíme ho trochou mouky, přidáme druhou lžíci cukru, přilijeme vlažné mléko a promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě až napění. Prosejeme mouku, přilijeme do ní kvásek, přidáme vanilkový cukr, skořici, špetku soli, vejce i žloutky, smetanu a vychladlé rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Dáme ho na teplé místo kynout. Mělo by zdvojnásobit objem. Krok 4: Na plechu s vysokým okrajem rozpustíme 140 g másla. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 5: Vykynuté těsto vyndáme na vál a vyválíme placku, která je velká jako plech. Měla by být silná asi 2 cm. Placku rozkrájíme na asi 2x2 cm velké dílky ze kterých ušouláme kuličky. Dáváme je na plech tak, že je celé obalíme v másle a skládáme těsně vedle sebe. Krok 6: Plech dáme do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 20-25 minut (do zezlátnutí). Krok 7: Na sporák dáme hrnec s vodou a na hrnec mísu, která dobře vodí teplo. Voda v hrnci by se neměla dotýkat mísy. Krok 8: Do mísy dáme žloutky s cukrem, citronovou kůru a vodu. Dáme na vodní lázeň a šleháme ruční metlou do pěny. Postupně přiléváme víno a šleháme tak dlouho, až budeme mít hustou pěnu. Ochutnáme - můžeme dosladit - záleží, jak sladké víno jsme použili. Mělo by nám to trvat zhruba tak dlouho, než se upečou buchtičky. Pak sundáme z páry a ještě chvilku šleháme. Krok 9: Buchtičky vyklopíme z plechu, pocukrujeme moučkovým cukrem a naservírujeme na talíře, na které jsme rozdělili pěnu. Servírujeme dostatečně rychle, aby nespadla pěna.

TIP: Jak vařit s vínem

Zveřejněno 28. 7. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské máslové buchtičky s vinnou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9OE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské máslové buchtičky s vinnou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9OE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

No to je krásná kalorická bomba - mám reflex Pavlovova psa<3

hosta: Jen tak dosáhneš té správné konzistence. :yes:

Dooga: to určitě - jen bych to asi neuměla odměřit:-D, neke že to není to, co ti zbylo na to chadeau:-D ze sedmičky po koštu:-D

Tématické fráze:
recept na chadeau, máš love buchty, máslové buchtičky plněné, francouzke buchticky

Suroviny:
cukr krupice, droždí čerstvé, mléko, mouka hladká, sůl, cukr vanilkový, máslo, smetana ke šlehání, vejce, žloutek, cukr moučkový, žloutek, cukr krupice, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu