Krásné a lahodné pralinky jako jedlý dárek: S námi je zvládne i naprostý začátečník
Čokoládové pralinky jsou luxusní sladkostí, navíc mohou být skvělým jedlým dárkem a vzhledem k tomu, že čokoláda je známé afrodiziakum, hodí se i jako dárek valentýnský. Poradíme vám s jejich přípravou.
Pralinky jsou trojího druhu - belgické, americké a francouzské. Belgické pralinky jsou čokoládové skořápky naplněné alkoholovou nebo jinou náplní. Tedy to, co známe pod pojmem čokoládový bonbon. Dalším druhem jsou americké pralinky, pro které jsou typické pekanové ořechy, smetana a zkaramelizovaný cukr.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit francouzské pralinky
Francouzské pralinky pro začátečníky
Základem na pralinky je obvykle ganache, známá čokoládová hmota, kterou známe také jako polevu nebo krém. Zbytek je už záležitost chutě a zásob.
- 200 g kvalitní čokolády zalijeme 200 ml horké smetany. Můžeme ochutit troškou likéru, špetkou soli, kořením (skořice, chilli) apod.
- Když čokoláda změkne, dobře ji ve smetaně rozmícháme a necháme zchladnout.
- Hmotu pak můžeme podle potřeby nebo chuti zahustit mletými či sekanými ořechy, doplnit sušeným drobně nasekaným ovocem, nasekanými želé bonbony, griliášem apod.
- Z hmoty lžičkou odebíráme kousky a rychle tvoříme kuličky, abychom čokoládu nerozehřáli teplem rukou.
- Hmotou také můžeme obalit mandle, celé ořechy nebo jejich části, kousky želé, sušené višně, brusinky nebo rozinky máčené v alkoholu atd. a zabalit do kuličky. Možností je mnoho.
- Kuličky obalíme v práškovém kakau, kokosu, sekaných jádrovinách, cukrovém zdobení, rozdrceném lyofilizovaném ovoci, ztuhlé máčíme v čokoládě apod.
Podáváme v papírových košíčcích a můžeme z různých druhů skládat efektní bonboniéry.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 10 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 11 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 12 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 21 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Už jste se setkali s pojmem "krém Chantilly" a nevíte, co se skrývá za honosným názvem? Hned vám to vysvětlíme
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Komentáře