

Francouzské vinné řízky
Suroviny 4 porce
- 4 řízky krůtí, kuřecí nebo vepřové
- 2 vejce
- 4 lžíce bílého vína
- 3-4 lžíce polohrubé mouky
- olej na smažení
- sůl
Postup přípravy receptu
Řízky lehce naklepeme přes fólii a mírně osolíme. Jedno vejce dáme do misky, přidáme žloutek z druhého vejce a rozšleháme s vínem. Přidáme prosátou mouku, promícháme a do vzniklého těstíčka zlehka metličkou vmícháme ušlehaný sníh ze zbylého bílku a špetky soli (podle potřeby přidáme víno nebo vodu).
V hluboké pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje (řízek by měl plavat) a řízky namáčené v těstíčku osmažíme do zlaté barvy. Podáváme s různě upraveným bramborem a doplníme čerstvým zeleninovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Francouzské vinné řízky
K receptu nejsou žádné komentáře.