Francouzské vinné řízky

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 řízky krůtí, kuřecí nebo vepřové
2 vejce
4 lžíce bílého vína
3-4 lžíce polohrubé mouky
olej na smažení
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Řízky lehce naklepeme přes fólii a mírně osolíme. Jedno vejce dáme do misky, přidáme žloutek z druhého vejce a rozšleháme s vínem. Přidáme prosátou mouku, promícháme a do vzniklého těstíčka zlehka metličkou vmícháme ušlehaný sníh ze zbylého bílku a špetky soli (podle potřeby přidáme víno nebo vodu).

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje (řízek by měl plavat) a řízky namáčené v těstíčku osmažíme do zlaté barvy. Podáváme s různě upraveným bramborem a doplníme čerstvým zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu Francouzské vinné řízky

K receptu nejsou žádné komentáře.