Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 218 kJ / 2 442 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,60 g |
Tuky | 218,30 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 3,04 g |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 28,56 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí paštika s mandlovou příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rR2
Moje poznámka
Domácí paštika s mandlovou příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rR2
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci
Praevka před 8 minutami
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 1 hodinou
Znojemská omáčka
Komtesina před 9 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 9 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 9 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 10 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 10 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 10 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 11 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 11 hodinami
Tématické fráze:
domácí paštika s mandlemi,
domaci paštika,
pastika s mandlemi,
mandlová paštika s brusinkami,
top recepty domaci pasttika,
alkohol do paštiky,
paštika s amaretto,
koreni na mandlovou pastiku,
domaci pastika s alkoholem,
konak do domácí paštiky,
domácí paštika recept,
domácí paštika recepty,
kuŕecí paštika s amaretto,
paštika se šlehačkou,
jatrova paštika s mandlemi,
domácí paštika bez alkoholu,
paštika s alkoholem,
koňak do pastiky,
mandlová domácí játrová paštika,
domácí paštika z kuřecích prsou
Suroviny:
játra kuřecí,
cibule,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
likér mandlový,
šlehačka
Komentáře (18)
casino: Asi bude někdo namítat, že jde o výrobek rychlé spotřeby, ale tahle paštika mi nejlepší připadá až čtvrtý den.
jinak díky všem, co vyzkoušeli, za názor
Ještě bych doplnil, že byly použity "2 velké panáky mandlového likéru" tedy 100 ml amaretta
Dajda: "...zkusila se sladším alkoholem..."
No a teď si představte cosi, když tam přidáte cosi co má řádově vyšší obsah cukru...
casino: Jsem ráda, že mě můj odhad nezklamal, i když je jasné, že někomu ta výrazně nasládlá chuť může vyhovovat.
Děvuchy, tož nevím nevím, esli ste to na šmigrusta s naléváním a koštováním s tema panákama (jedno zda 4 či 5 cl) trošku nepřepískly...
Když řeknu, že vyzkouším, tak vyzkouším
Zatím si netroufnu hádat, zda paštička nebude po amarettu sladká jak cumel (cukr se, podobně jako alkohol, přidává i do slaných jídel pro akcentování chuti) a voňavá jak pití z hořkých mandlí.
Co si ale troufnu, je vyjádření pochybností o vaší praktické zkušenosti, resp. o chuťové vybavenosti
Obě zmiňujete koňak (cognac, brandy) ale přijde mi, že jedna neochutnala amaretto a druhá si ke koňaku ani jen nepřičichla
Vyměnit jemně vonící ušlechtilý destilát (38 až 40%) za navoněný, po studenu vyrobený likér (18 až 28%) mi přijde jako poněkud Mičurinský počin, ale proč ne... Dějí se na poli kulinářském i jiné pokusy, že
Jsem dost konzervativní kuchtík
No, ona je sice poněkud alergická na mandlemi vonící jídlo z mé ruky, ale dám ochutnat i tchyňce...