Jak dlouho dusit drůbeží játra? Odpovídáme na časté dotazy začátečníků
Drůbeží játra jsou oblíbená, poměrně levná a rychle připravená surovina. Většinou z nich připravujeme polévkové knedlíčky, podáváme je v minutkové úpravě nebo dušená.
Dušená játra jsou rychlým a chutným jídlem, které ocení především milovníci této suroviny. Podáváme je nejčastěji s rýží. Začátečníci někdy tápou, jak dušená játra připravit a jak dlouho je dusit. Nabízíme jednoduchý postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho dusit drůbeží játra
- Játra opláchneme, pokrájíme na kousky a odstraníme žilky.
- Na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli do světle růžové barvy.
- Nakrájená játra poprášíme hladkou moukou, promícháme a přidáme k cibuli.
- Prudce osmahneme, aby se játra rychle zatáhla. Mouka na povrchu způsobí, že zůstanou uvnitř šťavnatá a mouka později zahustí omáčku.
- Okořeníme, mírně podlijeme (vodou, vývarem, vínem, pivem) a po opětovném uvedení k varu zmírníme plamen, případně ještě podlijeme. Dusíme asi 15–20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a hlídáme stav omáčky, aby se nepřipálila. Dochutíme.
- Játra jsou hotová, když po nakrojení z nich už nevytéká růžová šťáva. Delším dušením by játra ztratila křehkost. Podáváme je ihned, ohřívaná také nejsou tolik křehká.
Jiný způsob zahuštění záklechtkou (voda+mouka) ukazuje náš videorecept. Můžete se nechat inspirovat, případně nám napsat svoje oblíbené rady a vychytávky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 4 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Komentáře