Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 263 kJ / 3 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,16 g |
Tuky | 69,01 g |
Vláknina | 22,88 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 366 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 540,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse promícháme prosátou mouku a ostatní sypké suroviny.
Krok 2: Do moučné směsi přidáme vejce, máslo, rum, med, mléko a vytvoříme těsto. Přendáme na vál nebo na podložku, podsypeme trochou mouky a uhněteme těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut do chladu.
Krok 3: Připravíme povidla, pokud jsou hustá zředíme troškou rumu a nasekáme nahrubo ořechová jádra.
Zapneme troubu na 180 ° C. Krok 4: Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme na moukou posypané silikonové podložce (nebo pečicím papíru) z každé obdélník. Krok 5: Na rozválené těsto natřeme 3 lžíce povidel a posypeme polovinou ořechů asi 2 cm ke konci plátu. Pomocí podložky nebo papíru svineme závin a stejně pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut. Krok 6: Hotové záviny necháme vychladnout, lehce poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
Zapneme troubu na 180 ° C. Krok 4: Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme na moukou posypané silikonové podložce (nebo pečicím papíru) z každé obdélník. Krok 5: Na rozválené těsto natřeme 3 lžíce povidel a posypeme polovinou ořechů asi 2 cm ke konci plátu. Pomocí podložky nebo papíru svineme závin a stejně pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut. Krok 6: Hotové záviny necháme vychladnout, lehce poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový závin rychlý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qyo0
Moje poznámka
Perníkový závin rychlý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qyo0
Nejnovější recepty
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno 4. 8. 2025 16:57:15
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Afrika řezy
dadmilka před 37 minutami
Cuketová pochoutka
marunda před 1 hodinou
Vdolečky
gabrielamachova23 před 1 hodinou
Salát ze salátových okurek
alan.h před 1 hodinou
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 3 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 4 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Irena1984 před 5 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 5 hodinami
Americké okurky
Ala17 před 7 hodinami
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 7 hodinami
Tématické fráze:
pernikovy zavin,
rychly zavin s hruskovym povidlim,
perníková závin vánoční,
perníková závin,
rychlý perník recept,
perníková závin s povidly
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
koření do perníku,
prášek do pečiva,
kakao,
vejce,
máslo,
rum,
mléko,
med,
povidla švestková,
rum,
jádra ořechová,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (4)
Do těsta jsem musel přidat 100 g mouky a tím pádem jsem přidal i špetku perníkového koření navíc.
Přidávám fotky jestli to nevadí