Suroviny
Porce: 3- 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 026 kJ / 1 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,43 g |
Tuky | 21,21 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 305 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 244,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaděláme kvásek:
1 dl mléka,1 kávová lžička cukru, 1 polévková lžíce mouky z celkového množství
15 g kvasnic
Zamícháme a necháme cca 10 minut kynout. Krok 2: Vejce, zbytek cukru, mléka, sůl, citronovou kůru a šťávu vyšleháme šlehací metlou. Krok 3: Za stálého šlehání přidáme vzešlý kvásek, mouku. Vše důkladně vyšleháme.
Necháme cca 20 až 30 minut kynout. Krok 4: Pak smažíme z obou stran na oleji.
1 dl mléka,1 kávová lžička cukru, 1 polévková lžíce mouky z celkového množství
15 g kvasnic
Zamícháme a necháme cca 10 minut kynout. Krok 2: Vejce, zbytek cukru, mléka, sůl, citronovou kůru a šťávu vyšleháme šlehací metlou. Krok 3: Za stálého šlehání přidáme vzešlý kvásek, mouku. Vše důkladně vyšleháme.
Necháme cca 20 až 30 minut kynout. Krok 4: Pak smažíme z obou stran na oleji.
Zveřejněno 29. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lívance III
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzky
Moje poznámka
Lívance III
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzky
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 5 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 6 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 6 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 7 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 7 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 7 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 8 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 8 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 8 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 8 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
sůl,
cukr krupice,
mléko,
droždí,
citron,
kůra citronová
Komentáře (6)