Suroviny
Porce: Podle strávníků, 1 střední kuře pro 4-6 osob.
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 633 kJ / 1 346 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,42 g |
| Tuky | 149,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 153 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Asi před deseti lety jsem přijel k dceři na návštěvu a hned slyším: "Dědo grilujeme, dáš si s námi ?". "Grilujete kuřata, to si dám, ale co na nich máte nasypaného? " "To je Podravka, lepší jsem ještě nejedla." "Fuj Podravka, takový svinstvo." "Ale dědo ochutnej a ty sám říkáš, neříkej fuj, když jsi neochutnal."
Tak vážení, vzal jsem fakt jen paličku ochutnat a pak sežral celé stehno.
Tak vezmi to kuře, potři olejem a posypej bohatě směsí z toho modrého pytlíku. Ano, i do bříška nasyp. Podlij zbytkem oleje a trochou vody. Šoupni do trouby nebo navlékni na rožeň a pozvolna peč asi 90 minut v troubě na 160 °C nebo na grilu. Záleží, jak máš vychytané teploty. U nás na grilu kuře 1,6 kg skoro tři hodinky. V troubě polévej výpekem a když zčervená, přidej máslo. Poznáš kdy, máš zkušenosti. Poctivě to hotové kuře rozděl a podávej. Krok 2: Jako příloha cokoliv, rýže, brambory, z grilu chleba a nesmíme zapomenout na zeleninu. Pod grilem byl pekáček, aby ten sos byl k mání. S chlebem lahůdka. Dětičky nezbytnou tatarku a kečup, tatínek kozí rohy . A Charles se olizuje, ví, že dostane kosti.
Tak vážení, vzal jsem fakt jen paličku ochutnat a pak sežral celé stehno.
Tak vezmi to kuře, potři olejem a posypej bohatě směsí z toho modrého pytlíku. Ano, i do bříška nasyp. Podlij zbytkem oleje a trochou vody. Šoupni do trouby nebo navlékni na rožeň a pozvolna peč asi 90 minut v troubě na 160 °C nebo na grilu. Záleží, jak máš vychytané teploty. U nás na grilu kuře 1,6 kg skoro tři hodinky. V troubě polévej výpekem a když zčervená, přidej máslo. Poznáš kdy, máš zkušenosti. Poctivě to hotové kuře rozděl a podávej. Krok 2: Jako příloha cokoliv, rýže, brambory, z grilu chleba a nesmíme zapomenout na zeleninu. Pod grilem byl pekáček, aby ten sos byl k mání. S chlebem lahůdka. Dětičky nezbytnou tatarku a kečup, tatínek kozí rohy . A Charles se olizuje, ví, že dostane kosti.
Zveřejněno 29. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na Podravce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3zyQ
Moje poznámka
Kuře na Podravce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3zyQ
Nejnovější recepty
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 3 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 6 minutami
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 3 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 8 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 10 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 10 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 12 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 12 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 15 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 15 hodinami
Suroviny:
kuře,
podravka,
olej,
máslo
Komentáře (10)