Kuře Žiguli

sykynda Kuchař: sykynda

Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

1 kuře
200 g Nivy
2 lžičky drceného rozmarýnu
1 lžíce křenu nebo Krenexu
4 lžíce bílého vína
120 g másla
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozpůlíme a obalíme ve strouhané nivě. Pokud sýr opadává, tak kuře položíme do pekáče a nivu na něj nasypeme.

  2. Pak přidáme rozmarýn a poklademe plátky másla. Lehce podlijeme a v zozehřáté troubě upečeme.

  3. Když je kuře hotové, vmícháme do šťávy křen a bílé víno a necháme ještě přejít varem.

  4. Kuře nesolíme, protože je dost slanosti získá od nivy.

  5. Jednotlivé porce položíme na salátové listy a podáváme s hranolky nebo vařenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 204 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře Žiguli

Tématické fráze: kuře jiguli recept kure ziguki niva, sýr, kuře kuře,niva kuře bílé vino kuře rozmarýn víno recepty kure na krenu

Zapomněl/a jsem heslo