

Bramborová buchta podle naší Babči
Suroviny pekáč
- brambory podle potřeby
- 2 ks vejce
- 700 g uzené krkovičky
- 200 g škvarků (mletých nebo sekaných)
- 6 stroužků česneku
- 2 cibule
- 500 g kysaného zelí
- hladká mouka dle potřeby
- mléko dle potřeby
- sádlo
- pepř
- majoránka
- prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Do mísy nastrouhejte brambory (bez slupky) na jemném struhadle. Osmažte na sádle cibulku a přidejte k bramborům. Asi 1/3 uzeného nakrájejte na kostičky a zbytek na plátky.
Kostky a škvarky přidejte k bramborům a potom udělejte vše jako na bramborák. Nezapomeňte na vejce. Přisypejte kypřící prášek a zamíchejte. Vymaže pekáč sádlem, dejte vrstvu těsta, položte plátky uzeného a dejte další vrstvu těsta.
Dejte do předehřáté trouby na 220 °C, nechejte asi 20 minut zatáhnout a potom pomaleji dopečte, celkem asi 45 minut. Zelí uvaříme dle chuti, doděláme cibulovou zásmažkou a je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Vyzkoušeno, doporučeno a kdyby náhodou některá zapoměla na ten kypřící prášek, tak se nic neděje je to dobré i tak. Kamarádky jistě přiloží patřičné fotografie. Předem Vám ze srdce děkuji.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborová buchta podle naší Babči
-
Tak nějak nedopatřením se tento krásný rcp ke mně dostal až dnes,
a musím se ujistit - brambory předpokládám, že syrové?
Jendo, mám ráda Tvé humorné receptíky - piš častěji! -
Bendik:tak já jsem dělala z 1 kg - čistá váha
-
Bendik:brambor klidně dvě kila . Ono se to těžko píše množství musí být tolik aby vyšli do pekáčku ty dvě vrstvy asi tři cm vysoké každá.
-
Dobrý den,
recept bude jistě dle uvedených ingrediencí chutný. Ale postrádám zde použité množství brambor, nedovedu to odhadnout.Přestože je recept obšírně popsán, gramáž brambor zde nejní uvedena, (brambory podle potřeby)mi nepomohou v odhadu. Mohl by někdo poradit? Děkuji -
Supr recept Honzo, taky jsem se zasmála.
-
jan.alois:Brambory jsem musela oloupat sama(synek randil a tatík jel pro to pivo),buchta byla výborná
přidávám foto a
+10
-
jan.alois:no Jane Aloisi, kde si se nám toulal
, já myslela, že jsi na nás zapomněl a ejhle Lojzík tady
Bezva napsaný recept a dávám 9.bodík
-
-
Tak tyhle recepty od Honzy miluju
a právem by patřily do kategorie - Humorných receptů -
co recept, to skost
+
-
jan.alois:
-
Žížalce i Simče děkuji za přivítání a za bodíky. Jak jasem napsal slibuji co jsem slíbyl a ovolávám co jsem odvolal. Je to se mnou těžké jako skaždým chlapem.
-
jan.alois:no konečně!!!!!
tolik jsem se těšila na receptík a hlavně na popis receptíku
super jako vždy+1
-
ráda posílám bod..
-
Jendolojzo, jsem ráda, že Tě tu zase vidím
-
Díky za komentář i za bodík. Kamarádky mně bombardují ,že jsem tu už dlouho nic nenapsal .Pro samé pylno není kdy. Vždycky slibuji ,že se polepším udělám to zase. Stejně je to prd platné někdy to píše samo a jindy zase né a né něco vykouzlit.