Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto vyválíme na obdélník a přendáme na pečící papír.
Krok 2: Polovinu natřeme bazalkovým pestem, posypeme strouhanou mozzarellou a rozprostřeme šunku.
Krok 3: Překryjeme drouhou polovinou těsta. Obdélník po obou stranách uřízneme tak, aby vznikl tvar stromečku a dole vyřízneme kmen.
Krok 4: Po stranách vzniklého "trojúhelníku" těsto nařežeme na proužky, které následně přetočíme.
Krok 5: Ze zbytků těsta vykrojíme hvězdu, kterou umístíme na špici stromečku.
Krok 6: Stromeček potřeme rozšlehaným vajíčkem, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme cca 15 minut.
Zveřejněno 9. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Stromeček z listového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LO1
Moje poznámka
Stromeček z listového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2LO1
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 20 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 22 minutami
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 12 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 13 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 15 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 15 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 15 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 16 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 16 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 17 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
pesto bazalkové,
sýr mozzarella strouhaná,
šunka schwarzwaldská,
vejce
Komentáře (1)