Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Měkoučké vánoční perníčky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beautylifebyhana

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Pečení perníčků nemusí být jen náročnou záležitostí hospodyňky. Zapojte do přípravy, vykrajování a zdobení také děti. Tyto měkoučké perníčky plné másla, medu a koření budou jistě oblíbeným cukrovím nejen na Vánoce.

Suroviny pro 4 plechy

4plechy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 064 kJ /
5 273 kcal
Bílkoviny91,13 g
Tuky200,45 g
Vláknina27,90 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 418 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy762,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo společně s medem. Pozor, pouze rozehřejeme, nesmí se vařit. Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 2: Mezitím v míse smícháme všechny suché ingredience. Krok 3: Do vychladlého másla přidáme vejce a rozšleháme. Směs přilijeme do mísy s moučnou směsí, zamícháme a poté ještě zpracujeme ručně. Krok 4: Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v ledničce odpočinout do druhého dne. Krok 5: Druhý den vždy kousek těsta lehce povolíme v dlaních a vyválíme plát ne tenčí než 4 mm. Vykrajujeme libovolné tvary, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 6: Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 5-10 min (podle tloušťky těsta). Krok 7: Bílkovou polevu připravíme tak, že nejprve prosejeme moučkový cukr přes jemné sítko, aby v něm nezůstaly žádné krystalky. Poté přidáme bílek a pár kapek citronové šťávy. Šťávy dáme z počátku opravdu malinko, pokud bude poleva hustá, postupně přidáváme více. Krok 8: Polevu šleháme pár minut metličkou, která je u tyčového mixéru na šlehání bílků. Hustotu polevy vyzkoušíme na prvním perníčku.

TIP: Jak snadno vytvořit dřevěný dekor na perníčcích

Zveřejněno 1. 12. 2020

Poznámka autorky Beautylifebyha…

Délka pečení je nesmírně důležitá. Pokud perníčky přepečete, budou vždycky tvrdé. U prvního plechu je dobré vyzkoušet prstem. Jemně máčknout na perníček a pokud nezůstane důlek, ale pružně se vrací, jsou perníčky akorát. Pokud zůstane důlek, perníčky jsou málo pečené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Měkoučké vánoční perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JvEg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Měkoučké vánoční perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JvEg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, med, vejce, kakao, koření do perníku, skořice, prášek do pečiva, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu