Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý banánový moučník

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirule Mirule

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 014 kJ /
4 305 kcal
Bílkoviny71,63 g
Tuky239,08 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 1,67 g
Sodík 491 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy438,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C. Banány sloupneme a rozmačkáme vidličkou. Ihned přimícháme citr. šťávu a rum. Krok 2: Z másla a cukru ušleháme hustou pěnu. Krok 3: Postupně přišleháváme jednotlivě vejce. Krok 4: Mouku smícháme s PDP a citr. kůrou. Krok 5: Mouku a banány zamícháme do připravené pěny z másla. Krok 6: Těsto rozprostřeme na vymazaný plech a pečeme asi 30 minut do zlatova. Krok 7: Čokoladovou polevu podle návodu rozehřejeme a vychladlý moučník s ní ozdobíme, necháme ztuhnout.

Zveřejněno 23. 1. 2011

Poznámka autorky Mirule

zbylo pár kousků, tak jsem druhý den na ně namazala jahodový džem a ozdobila šlehačkou.

Recept jsem našla v knize moučníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý banánový moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2Er

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý banánový moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2Er

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

ahoj a dobrý den, recept vyzkoušen, moc dobrý, díky za typ:-)

děkuju:-) jsem ráda, že chutnalo:-K

Opravdu rychly a po bananech chutnajici dortik:-p Delala jsem z polovicni davky do dortove formy, kterou jsem vysypala kokosem. Rezy tak ziskaly jemny kokosovy nadech. Kokosem jsem poprasila i hotovy moucnik. Davam ti :yes:6:yes: bodik a pridavam fotku.:-K

:yes::yes:bezvadné

další krásné řezy, zdají se mi jednoduché, takže..:yes:

Tématické fráze:
rychlý moučník s banánem, moučník z banánů recept, banánový moučník, moučník z banánů recepty, moučniky z bananů recepty, moučník z bananu, rychlý moučník, moučníky z banánů, rychlý banánový dezert, banánový moučník recept, bananove moucniky, rychlé moučníky recepty, moučníky s banánem, moučníky s banány, recepty na rychlé moučníky, rychlí moučník, rychlé moučníky, recept na moučník s banány, recept na rychlý moučník, moučník s banány

Suroviny:
banán, kůra citronová, šťáva citronová, rum, máslo, cukr, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tuk, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu