Salát z pekingského zelí od Mazláka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 941 kJ / 1 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,00 g |
Tuky | 9,00 g |
Vláknina | 78,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 485 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 200,00 g |
Postup přípravy
Osolíme špetkou soli, promícháme a necháme odležet. Zelí zatím pustí šťávu. Krok 2: V jednom litru horké vody rozpustíme 80 gramů cukru a necháme zchladnout. Do vlažné vody pak přidáme čtyři polévkové lžíce Znojemského octa (má podle mne výraznější chuť). Krok 3: Touto zálivkou zalejeme odležené zelí a dáme do lednice vychladit. Hodí se jako salát k bramborové kaši s pečeným masem.
Zveřejněno 25. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát z pekingského zelí od Mazláka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0np
Moje poznámka
Salát z pekingského zelí od Mazláka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0np
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 13 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 15 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 37 minutami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 39 minutami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 1 hodinou
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 3 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 4 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 5 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 6 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 7 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 7 hodinami
Suroviny:
zelí pekingské,
sůl,
voda,
cukr,
ocet
Komentáře (1)