Amálčino tajemství

Jenda1 Kuchař:

Drůbeží maso 34 názorů

551
Recept si zatím oblíbilo 51 kuchařů

Suroviny

1/2 kg kuřecích prsíček (nebo krůtí)
1/2 lžičky bílého pepře
1 lžíce strouhaného zázvoru
chilli paprička
kari koření
2-3 lžíce škrobové moučky
sůl
červená cibule
jablko
cca 1 dcl kokosového mléka
máslo
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 51 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky (tentokrát jsem použil krůtí prso), přidáme bílý pepř, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku, kari koření, sůl, škrobovou moučku a vše důkladně promícháme. Přes noc necháme v lednici uležet.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem (poměr 1:1). Naloženou masovou směs zprudka orestujeme, přidáme na céčka nakrájenou cibuli, zarestujeme, po chvíli přidáme na měsíčky nakrájené jablko a zarestujeme.

  3. Stáhneme z ohně, zalijeme kokosovým mlékem, promícháme a podáváme. Jako přílohu podáváme hranolky, americké brambory, krokety, česnekové brambory.

Poznámka

Dnes jsem dostal důvěru a mohl tuto mňamku uvařit :-). Nepodařilo se mi v Rožnově sehnat červenou cibuli, musel jsem použít bílou. Jako přílohu jsem připravil česnekové brambory. Přípravu brambor najdete na http://www.toprecepty.cz/recept/5331-roznovska-jeh.... Tuto mňamku můžeme použít i při slavnostnějších příležitostech.

Autorkou receptu je skvělá kuchařka paní Alena Černotová z Rožnova p.R..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 79 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Amálčino tajemství

  • Kerstein Kerstein

    Naprosto skvělá kombinace..Děkuji za recept:yes:

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Dobrůtka, pochutnala si celá rodina. Byla jsem docela zvědavá, jaké to bude s kokosovým mlékem, ale výsledná chuť mile překvapila. Zázvor jsem použila koření - mletý. Ale jinak jsem vše zachovala jak se má, jen časově jsem restovala delší dobu, máme rádi s mírnou kůrčičkou :-). Přílohou byly pečené brambory. Děkuji za recept :-).

    Odpovědět

  • gagda gagda

    :yes:Nadja:

    Odpovědět

  • macicek30 macicek30

    vyborny recept,posmakla jsem si:-p bodik:yes:

    Odpovědět

  • buffool buffool

    Dnes vyzkoušeno a jsem maximálně spokojená!:-* Dělala jsem to bez toho mlíka, páč dsžím dietu, ale i tak luxus! takže bodíkuju! :yes:;-)

    Odpovědět

  • ilusa ilusa

    Určite veľmi chutné. Pre mňa skôr verzia s kuracinkou.
    najviac ma ale ohúrili lienky/berušky!:-))

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Konečně jsem z práce doma a i já bych se rád vyjádřil k rozvinuvši se diskuzi;-).
    1. Souhlasím, aby se dobré recepty šířily, ale pokud někdo zveřejní cizí recept, nechť tam uvede autora receptu i fotografií.
    2. Za zcela normální beru, když mě nějaký recept zaujme, že jídlo uvařím, nafotím a při zveřejnění uvedu zdroj, odkud jsem recept získal.
    3. Pokud někdo celý recept včetně fotografií překopíruje, zveřejní na jiných stránkách a podepíše se coby autor, tak to je s prominutím zvěrstvo. To je hodně ubohé a přízemní.
    Takže milé dámy, vřelé díky za vaše názory;-):-):-K.
    Jdu si chystat večeři:-p:-p.

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Naprosto souhlasím s Magdalenkou. Nechápu a nikdy nepochopím, když si někdo přivlastní práci někoho jiného.;-( Co naděláme. Je to otázka svědomí a osobní cti. Morálka bohužel klesá. Nemusíme chodit daleko = viz. plzeňská aféra = tituly, doktoráty, atd... :-(:no:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nadja, šírenie receptov je normálne. Ale si predstav, že niečo navaríš, krásne nafotíš, vyhráš sa s tým, ako v tomto prípade Jenda, uverejníš...a potom niekde uvidíš svoju fotku, so svojím surovo prekopírovaným textom, osobnou poznámkou a pod tým podpis úplne niekoho cudzieho. Tebe sa to fakt zdá normálne?

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Nadjo šíření receptu nikomu nevadí, ale okopírování cizí fotografie ano.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-((Jiřičko, myslím, že je důležité, že se dobrý recept šíří, ne kdo je pod ním podepsaný. Mně rozhodně nevadí, když někdo uveřejní recept ode mne. Pokud bych ho nechtěla dát k dispozici, tak ho nedám nikomu, ponecháme si ho jako dědictví v rodině. A o spoustě svých receptů ani nevím, od koho jsou.
    * Jendo1 - Tobě bodík. :yes:

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    To je ta osoba tak hloupá? Pokud ano, taak by stím měla něco dělat. To jí nedojde, že autoři receptů na to příjdou. Nejraději bych ji nazvala skotem, ale bych urazila dámu k...u.
    Nejsem sprostá, ale tady se to jinak nazvat nedá. Asi mě smažou co?;-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Jiřičko jsi hodná:-K

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Už jsem jí to tam také napsala. To je normální zlodějka. To člověka pěkně na.....e. Znám to už se mi to také stalo, ale né tady. Dala jsem recept po mé babičce, kde jsem napsala i název vesničky odkud byla a ta dáma to tam nechala a uvedla se jako autorka. Tehdá mi bylo až do pláče a nic jsem nezmohla, je to tam do dneška. Všechny moc zdravím J. ;-(

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    keby to aspon premenovali .....aby to cloveku hned neudrelo to oci...ani tolko slusnosti nema ona dama

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo