Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorovaná esíčka z lineckého těsta

Velmi pěkně nazdobené linecké cukroví s máslovým vanilkovým krémem si o letošním adventu můžete připravit i vy. Duhové zdobení se hodí pro všechny slavnostní příležitosti. Takže s chutí do toho, podle tohoto receptu se vám určitě podaří a krásně ozdobí váš stůl.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 35 porcí

35porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krém: Máslo vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Krok 2: Těsto: Všechny suroviny zpracujeme do vláčného těsta a necháme 1 hodinu odpočinout. Krok 3: Těsto vyválíme na plát silný 3 mm, vykrájíme tvary esíček a pečeme je na 170 °C asi 7 minut. Krok 4: Vždy dvě esíčka spojíme krémem. Krok 5: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a podle potřeby naředíme tukem. Z čokolády odebereme do čtyř malých skleniček (stačí sklenice na panáky) po 3 lžících a každou část obarvíme barvou (tmavě hnědou, žlutou, zelenou a červenou). Krok 6: Svrchní stranu esíček namočíme do bílé čokolády, od každé barvy uděláme po celé ploše špejlí několik kapiček a párátkem přes kapičky přejíždíme krouživým pohybem. Čokoláda musí být na cukrátku stále tekutá, proto ji musíme občas rozehřát.

TIP: Jak zdobit vánoční cukroví

Zveřejněno 16. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEAw

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEAw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, skořice, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, čokoláda bílá, omega, potravinářské barvivo gelové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu