Šťavnaté balíčky z pangasia s petrželkovou vůní

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: Do 30 min. 2 porce Ryby 12 názorů

Suroviny

2 filety Pangasius
2 ks moravská klobáska labužnická
4 ks cherry rajčata
zelená nať z cibulky
sůl
pepř bílý mletý
citronová šťáva
4 snítky petrželka nať
1 lžička mouka hladká
1 lžíce máslo
pár kapek oleje
2 dcl voda
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety z ryby prokrojíme na větší plát a zlehka naklepeme. Připravené filety osolíme, jemně opepříme a silněji pokapeme citronovou šťávou. Posypeme je na jemno nakrájenou petrželkovou natí (trošku si necháme stranou) a necháme je chvilku odležet.

  2. Mezitím si nakrájíme klobásky a rajčata na kostičky, cibulkovou nať na proužky (také dáme trošku stranou) a vše smícháme.

  3. Na jednu stranu filetů si poklademe náplň, maso přeložíme a zabalíme do pevných balíčků. Zpevníme párátky, popř. nití. Balíčky lehce osolíme, pokapeme jemně citronovou šťávou a obalíme v petrželce.

  4. V pánvi si necháme rozehřát máslo (nepřepálit) přidáme trošku petrželkových listů a necháme je rozvonět.

  5. Do horkého másla kápneme trošku oleje (aby se máslo nepřepalovalo), vložíme rybí balíčky a ze všech stran je opečeme, aby se nám maso krásně zatáhlo. Pak máslo zlehka poprášíme moukou, orestujeme jí, podlijeme studenou vodou, zamícháme a pánev přiklopíme pokličkou.

  6. Necháme asi 10 min zlehka dusit, pak pánev odklopíme, šťávu dle chuti dosolíme, vsypeme zbytek petržel. natě a zelené cibulky. Rybí balíčky podáváme s vařeným bramborem, kuskusem,... a čerstvou zeleninou.

Poznámka

Toto jídlo by šlo udělat i na páře - máslo bych položila před pařením na balíček a šťávu bych pak zredukovala v kastrolku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šťavnaté balíčky z pangasia s petrželkovou vůní

  • 1974andrea 1974andrea

    mirca75:Tak to je pak jiná,jemné k jemnému;-):-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    1974andreo:-) tyhle klobásky nejsou nijak výrazně ochucené a tak jdou s pangasiem dobře dohromady. Kdyby to byly nějaké kořeněné, nebo ostré klobásy, tak by se chuťě asi moc neshodovaly, ale takhle je to krásně šťavnaté a jemné. Ale je to samozřejmě na chuti každého člověka;-).

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Mně by asi stačila náplň z té zeleninky,klobása mi k rybě moc neštimuje;-). Fotky krásné:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Děkuju vám za milé komentíky:-K. Budu ráda, když někdo vyzkoušíte a dáte vědět....;-).

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Jako vždy, recept je:-p a kuchařinka:yes::-K

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    Ty jsi kouzelnice:yes: nechceš udělat nějaký mejdan?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Klariska Klariska

    Krásné jako vždy :yes::-K.

    Odpovědět

  • andrejkaa andrejkaa

    No teda, vy jste ale šikulka, to je opravdu moooc lákavé.Super:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak to bych si s chutí dala:-pmám pangase v mrazáku,ukládám a vyzkouším;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Miruš, šťavnaté fotky! :-p:yes:+

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-*Mňam;-)tohle je parádní mňamina,která se mi moc líbí:-p+1:yes::yes:Člověk by si hned z monitoru nabídnul,kdyby to šlo:-*:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z pangasia pangasius v remosce chuť pangasia recept na pangasie recept z pangasia