Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grahamové rohlíky pečené v remosce

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 35 min

95 min (60 min příprava + 35 min tepelná úprava)

22. 1. 2022 17:21

Suroviny pro 5 kusů

5 kusů

Recept je určen pro větší remosku o průměru mísy 32 cm.

Nutriční hodnoty

Energie4 982 kJ / 1 191 kcal
Bílkoviny32,92 g
Tuky34,21 g
Vláknina8,94 g
Cholesterol 7 mg
Sodík 3,24 g
Sůl8,05 g
Sacharidy183,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Někdo nepotřebuje najednou hodně pečiva a třeba se mu nechce skrz toho rozehřívat trouba. Pečení v remosce je vhodnou alternativou a to o hodně úspornější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

1. 2. 2022 18:17

Dajda: evied: Oběma děkuji moc. Jsem ráda, že recept nezklamal. :-K

tejaja: Tak já nemám informace přímo z mlýna, jen co jsem tak běžně zjistila na netu.:-K Budu muset zase nastudovat.:-)

Dajda Dajda

31. 1. 2022 20:00

Souhlasím, jsou vynikající. <3 Dělala jsem housky a pekla v normální troubě. Před pečením jsem je potírala slanou vodou.
evied: Využila jsem Vaší zkušenosti a hladkou mouku nahradila pšeničnou chlebovou.

evied

31. 1. 2022 13:21

Grahamové rohlíky jsou vynikající, zkusila jsem místo hladké dát pšeničnou chlebovou a jsou super, jen mají jeden "nedostatek" nevydrží ani do druhého dne, hned jsou pryč a to jsem pekla z dvojité dávky, výborný recept :-)

tejaja tejaja

27. 1. 2022 11:45

Dievčatá, grahamová múka a celozrnná múka sú z biogického hľadiska takmer totožné. Rozdiel je v spôsobe mletia múky.
Pri celozrnnej múke sa melie celé zrno so všetkým, teda aj obalom, klíčkami atd (sú tam teda aj otruby), pri grahamovej múke sa mlie ošúpané zrniečko zvlášť, zvlášť sa melú otruby a klíčky a potom sa to zmieša dokopy.
Info mám priamo z mlyna, keď som pred rokm i začala piecť chlieb a kupovať múku priamo z mlyna. ;-)

maris maris

27. 1. 2022 10:10

Merylas: Maruško, děkuju, nějak to vymyslím:-K

Merylas Merylas

27. 1. 2022 09:26

maris: Maruško, místo grahamové bych použila celozrnnou pšeničnou. V té grahamové jsou ještě navíc otruby. Ty sa dají koupit i samostatně. :-K

maris maris

27. 1. 2022 08:11

magdalenka: děkuju za radu:-K

magdalenka magdalenka

26. 1. 2022 20:33

maris: ja som zvykla kupovať na tento účel otruby, tie som pridávala do obyčajnej hladkej pšeničnej múky.

maris maris

26. 1. 2022 19:26

Maruško, recept se mi moc líbí, má trouba si v poslední době dělá co chce, remosku miluju, tak bych je ráda vyzkoušela, ale mám problém - nemůžu sehnat grahamovou mouku. Čím bych ji nejlépe nahradila ? :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, mouka grahamová, sůl, cukr krupice, jogurt, olej, voda, droždí čerstvé, olej

TopRecepty.cz

Grahamové rohlíky pečené v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zV8y