Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechová kolečka s karamelovým krémem

Ořechy a karamel, to je prostě nerozlučná dvojce. Z máslového těsta, do kterého přidáme mleté ořechy upečeme kolečka, která po vychladnutí slepujeme karamelovým krémem z pudinku, másla a kondenzovaného mléka. Povrch pak dozdobí čokoláda.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 10 min

100 min (90 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva, cukrem, kakaem a mletými ořechy, přidáme žloutky a máslo a vypracujeme těsto, které dáme na 1 hodinu odležet do lednice. Mezitím připravíme karamelový krém. Krok 2: Z mléka a vanilkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, přidáme pudink, karamelové Salko a nakonec pár kapek rumu. Krok 3: Těsto rozválíme na plát, z kterého vykrajujeme kolečka a upečeme v troubě dozlatova (180 °C, přibližně 10-12 minut). Vychladlá kolečka spojíme k sobě karamelovým krémem a polijeme rozpuštěnou čokoládou.

TIP: Jak snadno a rychle rozpustit čokoládu ve vodní lázni

Zveřejněno 14. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6wMx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6wMx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, ořechy mleté, cukr moučkový, máslo, kakao, žloutek, kypřící prášek do pečiva, salko karamelové, máslo, mléko, pudink vanilkový, rum, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu