Bábovka s mákem a povidly
Bábovka z třeného těsta je oblíbená klasika, kterou zvládne připravit i začátečník. Aby nám její chuť nezevšedněla, můžeme ji připravit v trochu jiné verzi s povidly, mákem a bílou čokoládou.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: V misce vyšleháme vejce s cukrem. Do těsta zašleháme jogurt, dále postupně přidáme i mák a povidla.
Krok 3: Do těsta zapracujeme mouku s kypřicím práškem, nakonec přidáme olej a nahrubo nasekanou čokoládu. Promícháme a těsto vlijeme do silikonové formy (není nutné vymazávat).
Krok 4: Pečeme 35-40 minut. Zda je hotová, vyzkoušíme špejlí. Po vyjmutí na ní nesmí zůstat zbytky těsta.
Krok 5: Po vytažení z trouby necháme bábovku trochu vychladnout a ještě teplou ji vyklopíme. Krájíme ji až po vychladnutí.
Zveřejněno 10. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka s mákem a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN6Ql
Moje poznámka
Bábovka s mákem a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN6Ql
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 54 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Suroviny:
cukr třtinový,
vejce,
jogurt bílý,
čokoláda bílá,
mák mletý,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
olej,
povidla švestková
Komentáře (2)