Jablkový křupanec s hroznovým vínem

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 40 min 4 porce Sladká jídla 4 názory

Suroviny

Posýpka :
1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku cukru
1/2 lžičky mleté skořice
špetka soli
asi 1,5-2 cm plátek másla
Ovoce:
1 hrnek na malé kostky nanakrájených jablek ( nešúpať ! )
1 hrnek hroznů
2 lžice cukru
1 lžička škrobu
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V mise zmiešame všetky ingrediencie, urobíme z nich posýpku.

  2. V inej mise zmiešame všetko ovocie s cukrom a škrobom.

  3. Do 4 vymastených malých zapekacích misiek rozdelíme ovocie. Zasypeme posýpkou.

  4. Pečieme na 180°C dochrumkava. Podávame teplé.

Poznámka

Recept je z knihy Jablková kuchárka.

Jedlo možno samozrejme upiecť aj spolu, v jednej väčšej mise.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jablkový křupanec s hroznovým vínem

Tématické fráze: recepty s hroznovým vínem

Zapomněl/a jsem heslo