Nadýchaný hrnkový perník
Tento jednoduchý perník je rychlý, krásně nadýchaný a téměř bez práce. Stačí hrnek, pár základních surovin a můžete mít na stole sladkou pochoutku, která potěší celou rodinu. Pokud si budete chtít dopřát něco svátečnějšího, můžete perník dozdobit polevou dle chuti.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme olejem či máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Všechny suroviny důkladně promícháme.
Krok 3: Hotové těsto nalijeme na plech a vložíme do předehřáté trouby.
Krok 4: Pečeme na 175°C zhruba 35 minut. Propečení kontrolujeme zapíchnutím špejle.
Zveřejněno 1. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchaný hrnkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROKK
Moje poznámka
Nadýchaný hrnkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROKK
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvacetiminutový švestkový koláč
JanieR před 10 minutami
Chutné vafle
Andredka před 8 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 10 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 10 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 10 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 11 hodinami
Valašské frgály
suneno před 13 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 13 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krystal,
mléko,
olej,
prášek do perníku,
vejce,
kakao
Komentáře (1)