Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taštičky z listového těsta s tvarohovým krémem

Oblíbené listové těsto můžete využít i na přípravu roztomilých taštiček, které vypadají jako luxusní zákusek a přitom jsou tak snadné. Taštičky i krém připravíte během chvilky a pak už si můžete jen pohrát se zdobením.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 kusů

7kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celý plát těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem. Těsto přeložíme po délce na plát 12,5 x 40 cm a ten ještě rozkrájíme na proužky široké 5 cm. Povrch proužků potřeme vajíčkem, dáme je na plech i s pečicím papírem a pečeme na 190 °C dozlatova, asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 2: Do tvarohu přidáme dle chuti cukr, 3 lžičky pudinku a lehce prošleháme. Pokud není tvaroh dostatečně pevný, přidáme ještě pudink. Krok 3: Prochladlé taštičky vodorovně prořízneme. Na spodní díl nastříkáme zdobičkou na dorty krém, do kterého vmáčkneme plátky jahod a přiklopíme vrchním dílem. Navrch také nastříkáme krém a ozdobíme jahodou, kvítkem a snítkou meduňky.

TIP: Jednoduché moučníky z listového těsta

Zveřejněno 9. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OVA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OVA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, tvaroh ve vaničce, pudink karamelový, cukr moučkový, jahody, meduňka, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu