Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarák je hovorový název pokrmu zvaného tatarský biftek. Jedná se o syrové maso, které je namleté či naškrábané špičkou nože, ochucené a podávané s opečenou topinkou a česnekem. Existují ale i falešné tataráky, ve kterých maso nenajdete.

S velkou nadsázkou by se dalo říci, že tatarák je vlastně taková luxusnější pomazánka. Servíruje se ve formě malého kopečku, ze kterého si každý sám odebírá a maže na topinku, která může být buď osmažená na oleji nebo připravená nasucho na pánvi.

Z čeho udělat tatarák bez masa

Až už jste vegetariáni, maso vám nechutná, rádi si občas dáte bezmasý pokrm nebo vždy v kuchyni zkoušíte něco nového, naše tipy na nemasové tataráky budou něco pro vás.

Do tataráku můžete smíchat nejen zeleninu společně se sýrem, ale vhodné jsou i vlašské ořechy. Na postup se podívejte v následujícím videoreceptu.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky