Co přidat do bramboráků, aby byly křupavé? Poradíme hned několik možností
Bramboráky jsou tradiční bramborové placky, které voní dokonale česnekem a majoránkou. Tyto placky se staly také vděčným pokrmem k pivu, vínu či k rychlé večeři. Bramboráky zaručeně uctíte i jakoukoli návštěvu.
Přestože jsou bramboráky prosté jídlo, můžeme se po nich utlouct. A to zejména proto, jak neodolatelně voní po česneku a majoránce, navíc dokonale křupou. Bramboráky jsou nenáročné na suroviny i na přípravu, hotové jsou během chviličky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co přidat do bramboráků, aby křupaly
- Strouhání brambor: Vyzkoušejte brambory nastrouhat na hrubém struhadle namísto jemného, usmažené hrubší okraje bramboráků budou báječně křupat.
- Strouhanka: Přidání strouhanky do těsta na bramboráky používaly i naše babičky, zaručeně napomáhá k tomu, aby usmažené placky více křupaly.
- Hrubá mouka: Nejčastěji využíváme mouku hladkou, avšak křupavosti napomáhá naopak spíše mouka polohrubá a hrubá.
- Ovesné vločky: Ne zrovna tradiční ingrediencí mohou být nasekané ovesné vločky, které taktéž pomohou v křupavosti placek.
Lámete si hlavu nad tím, co rychlého uvařit k večeři? Vyzkoušejte si podle snadného videoreceptu křupavé bramboráky, které zmizí z talíře během pár minut. Napište nám do komentáře, jak se vám recept povedl.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře (1)
Ne, nejsou. Bramboráky jsou vždy připravované ze syrových nastrouhaných brambor, kdežto bramborové placky z vařených.