Kachní prsa s portskou omáčkou

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Drůbeží maso 24 názorů

Suroviny

2 kachní prsa
50 ml portského vína
1 KL (káv. lžička) medu
koření meat masala
sůl
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ostrým nožem nakrájíme kůži na prsou na malé kostičky tak, abychom prořízli kůži se sádlem ale neřízli do masa - vytekla by nám šťáva. Do zářezů vetřeme koření a sůl. Okořeníme i maso na druhé straně.

  2. Rozpálíme suchou pánev a dáme na ní prsa kůží dolů. Zprudka opečeme aby byla křupavá kůžička.

  3. Pak obrátíme, ubereme plamen, přilijeme portské a pozvolna dopečeme cca 5 minut. Střed masa má být růžový. Prsa vyndáme, do omáčky přidáme med, promícháme a hotovo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 80 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní prsa s portskou omáčkou

  • opfer opfer

    Velmi chutně vypadající, dnes vyzkouším. :)))
    Manžel by měl dnes dovézt ještě láhev portského přímo z Portugalska ( https://portuguesa.cz/cs/31-cervene-portske-vino-fine-tawny-port.html ), tak ať je čím zapíjet .))

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Dooga: nechápu, jak mi toto mohlo uniknout! :-O Ta fotka - Oh my God! Mám pocit, že budu slintat ještě tři dny :-D Bod je Tvůj, bez rozmyslu, páč toto musí být excelentní :-!:yes::-K

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Diky za recept, mam tam jeden zasadni problem. Prsa by se mela polozit na studenou panev. Pokud je vlozite na silne rozehratou, jak pisete, uzavrete tuk v kuzi. Pokud polozite prsa na nerozpalenou panev a budete zvysovat teplotu pomalu, tuk se vypece a prsa budou jeste lepsi..

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Jo a dala jsem je dopéct do trouby, protože jim Tvůj čas nestačil. Zkusila jsem je rozříznout a byly né jen lehce růžová, ale krvavá ;-) A to já nejím :-/ Ale ta omáčka je fakt výborná a prostě recept zopakuji.

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Dogo, moc Ti děkuji za tenhle recept!!! právě jsem takhle upravila kachní prsíčka a je to výýýýborné :-! :-8 Asi neodolám a sním i prso druhé :-D

    Odpovědět

  • Anet28 Anet28(neregistrovaný)

    Portské ho jsem dala o něco víc a byla to úplná delikatesa http://www.importum.cz/cs/portske-vino-dow-s-ruby-0-75l/

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    Jana Remkova: Měli včera v Lidlu. 229,- za kilo, takže ty dvě vyšly na 115,-Kč

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vašku, opět dráždíš hada bosou nohou;-). Koukala jsem, kachní jsem neviděla, ale husí ano. Za 1 prso 120 kč..no, to se oplatí, co?:-D:-D:-D:-D Mne by šlak trefil. Máš to krásné!!:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Aůůůů:-*tak to je bomba,mňam:-p+:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    ;-):-K hezké,jen zakousnout;-):-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to je papáníčko:yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    no super hamu papu:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    No to bych si pochutnala:-p:-), klidně bych dala i o trošku víc toho portského:-8:-)):-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Luxusní papáníčko, nedala bych se dlouho pobízet :-p:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Tak to musí být velemňamka:-p a ty těstovinky..vypadá to jako elektrická trojlinka:-)) zkousnu a zajiskřím:-D:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kachni prsa na portskem omáčka z portského vína kachní prsíčka na víně kachní prsa kachni prsa na portskem vině kachni prsa recept omacka z portskeho kachní prsíčka na portském kachní prsa s portským kachní prsíčka na portském víně studená kachní prsa omáčka s portským kachní prsa recepty kachni prsa s omackou z portskeho kachní prsa na víně kachní prsa na portské víno kachní prsa na studeno kachní prsíčka portske kachní prsíčka portské víno kachna na portskem vine

Zapomněl/a jsem heslo