Kachní prsa s portskou omáčkou

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 24 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 minut 24 názorů

Suroviny 2 porce

2 kachní prsa
50 ml portského vína
1 KL (káv. lžička) medu
koření meat masala
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ostrým nožem nakrájíme kůži na prsou na malé kostičky tak, abychom prořízli kůži se sádlem ale neřízli do masa - vytekla by nám šťáva. Do zářezů vetřeme koření a sůl. Okořeníme i maso na druhé straně.

  2. Rozpálíme suchou pánev a dáme na ní prsa kůží dolů. Zprudka opečeme aby byla křupavá kůžička.

  3. Pak obrátíme, ubereme plamen, přilijeme portské a pozvolna dopečeme cca 5 minut. Střed masa má být růžový. Prsa vyndáme, do omáčky přidáme med, promícháme a hotovo.

Komentáře k receptu Kachní prsa s portskou omáčkou

  • opfer opfer

    Velmi chutně vypadající, dnes vyzkouším. :)))
    Manžel by měl dnes dovézt ještě láhev portského přímo z Portugalska ( https://portuguesa.cz/cs/31-cervene-portske-vino-fine-tawny-port.html ), tak ať je čím zapíjet .))

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Dooga: nechápu, jak mi toto mohlo uniknout! :-O Ta fotka - Oh my God! Mám pocit, že budu slintat ještě tři dny :-D Bod je Tvůj, bez rozmyslu, páč toto musí být excelentní :-!:yes::-K

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Diky za recept, mam tam jeden zasadni problem. Prsa by se mela polozit na studenou panev. Pokud je vlozite na silne rozehratou, jak pisete, uzavrete tuk v kuzi. Pokud polozite prsa na nerozpalenou panev a budete zvysovat teplotu pomalu, tuk se vypece a prsa budou jeste lepsi..

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Jo a dala jsem je dopéct do trouby, protože jim Tvůj čas nestačil. Zkusila jsem je rozříznout a byly né jen lehce růžová, ale krvavá ;-) A to já nejím :-/ Ale ta omáčka je fakt výborná a prostě recept zopakuji.

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Dogo, moc Ti děkuji za tenhle recept!!! právě jsem takhle upravila kachní prsíčka a je to výýýýborné :-! :-8 Asi neodolám a sním i prso druhé :-D

    Odpovědět

  • Anet28 Anet28(neregistrovaný)

    Portské ho jsem dala o něco víc a byla to úplná delikatesa http://www.importum.cz/cs/portske-vino-dow-s-ruby-0-75l/

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    Jana Remkova: Měli včera v Lidlu. 229,- za kilo, takže ty dvě vyšly na 115,-Kč

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vašku, opět dráždíš hada bosou nohou;-). Koukala jsem, kachní jsem neviděla, ale husí ano. Za 1 prso 120 kč..no, to se oplatí, co?:-D:-D:-D:-D Mne by šlak trefil. Máš to krásné!!:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Aůůůů:-*tak to je bomba,mňam:-p+:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    ;-):-K hezké,jen zakousnout;-):-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to je papáníčko:yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    no super hamu papu:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    No to bych si pochutnala:-p:-), klidně bych dala i o trošku víc toho portského:-8:-)):-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Luxusní papáníčko, nedala bych se dlouho pobízet :-p:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Tak to musí být velemňamka:-p a ty těstovinky..vypadá to jako elektrická trojlinka:-)) zkousnu a zajiskřím:-D:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kachni prsa na portskem omáčka z portského vína kachní prsíčka na víně kachní prsa kachni prsa na portskem vině kachni prsa recept omacka z portskeho kachní prsíčka na portském kachní prsa s portským kachní prsíčka na portském víně studená kachní prsa omáčka s portským kachní prsa recepty kachni prsa s omackou z portskeho kachní prsa na víně kachní prsa na portské víno kachní prsa na studeno kachní prsíčka portske kachní prsíčka portské víno kachna na portskem vine