Irsko/Anglicka nadivka

Přílohy Doba přípravy: 10 minut 8 názorů

Přílohy Doba přípravy: 10 minut 8 názorů

Suroviny

Toastový chléb 5 plátků
solené máslo
cibule
šalvěj
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cerstvy toatovy chleb (svetly) dame do mixeru a udelame cerstvou strouhanku. Cibuli nakrajime na jemno. Maslo rozpustime, muzeme pridat trochu olivoveho oleje, nebude se pripalovat a pridame nakrajenou cibuli.

  2. Nechame zmeknout a pak pridame chleb, salvej, sul a pepr. Da se jist i takhle nebo jako napln do kurete, krocana a nebo jako priloha, kdyz se da na plech a zapect.

Poznámka od kuchařky

Tuto nadivku maji vsichni Irove na vanocnim stole, v krocanech. Delaji spousty druhu, da se do toho cokoli pridat nebo co zbyde, davame na sendvice s majonezou a nakrajenym krocanem nebo kuretem.

Foto doufam brzo pridam

Komentáře k receptu Irsko/Anglicka nadivka

  • zizala zizala

    Tewereska: já bych určitě zůstala u mixování toustového chleba, nádivka bude vláčná;-) Strouhanka je moc suchá a tvrdá. Strouhanku na másle dělám, když chci nastavit oříšky na posypání nějakého sladkého jídla. Je křupavá.
    Recept vypadá dobře :yes:

    Odpovědět

  • Tewereska Tewereska(autorka receptu)

    tak me napadlo ze by to mozna slo i ze strouhanky..ona by mela zmeknout na tom masle co myslite?

    Odpovědět

  • Tewereska Tewereska(autorka receptu)

    tak fotky jsou tu ;-) muzete do toho pridat parek bo jedle kastany a vse co vas napadne. Pecene v troube na plechu bo staci zabalit do alobalu a potom namazat chleba majonezou na to nadivku dat treba kousek peceneho kurete a mate super veceri.
    Muzete take nacpat do kurete, veproveho a zapect.

    Odpovědět

  • Tewereska Tewereska(autorka receptu)

    Nadja: jelikoz bydlim v Irsku rohliky nemame :( tak jsem to z nich nikdy nedelala, ale muzes vyzkouset.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Tewereska: děkuji, vyzkouším, ale teď nemám toasťák, jen rohlíky - ale z těch by to asi taky šlo.

    Odpovědět

  • Tewereska Tewereska(autorka receptu)

    Nadja: docela dost masla takovych 50 gramu. Jedna vetsi cibule. On chleb nasakne hodne masla nekdy pridame vice masla. Melo by to byt porad tak nejak sypke rozhodne mi to nikdy nedrzi spojene. Kazdy to ma rad jinak. My se snazime to mi vsechno vyvazene chutove, takze jen pridavej a ochutnavej. A postupne zjistis jak ti to chutna nejvic.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-? Kolik asi másla se má použít? Jak hustá má být nádivka - sypká, nebo má být másla více, aby se vše spojilo?

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Neznám, Ukládám, dávám bod:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: nádivka z toustového chleba nádivka z chleba nádivka z toustového nadivka do kurete s kastany irsko recepty kdyz zbyde anglicka slanina velikonoční nádivka s anglickou slaninou velikonoční nádivka s anglickou slaninou do kurete recepty s aglickou slaninou velikonocni nadivka s aglickou jak husta ma byt nadivka chlebová nádivka se strouhankou nadivka v anglictine recept nadivku s kuretem. napln do kurete recept nadivka s kastany