Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízy se sýrem v šunce a zeleninou

Vyzkoušejte grilovaný hermelín či camembert jinak. Vytvořte z něj šunkou obalené balíčky a ty střídavě se zeleninou napichujte na jehly. Vzniknou tak velmi dobré a skvěle vypadající špízy, které jsou na grilovací pánvi hotové během několika málo minut.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Každý sýr rozkrojíme na dvě poloviny a každou z nich rozkrojíme na čtyři dílky. Každý dílek těsně obalíme plátkem šunky. Krok 2: Obě cibule rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na plátky. Papriky nakrájíme na kousky velké jako balíčky šunky. Zabalené kousky sýra napichujeme střídavě se zeleninou na jehly. Krok 3: Olej smícháme se lžičkou grilovacího koření (kdo chce, přisolí) a před grilováním potřeme špízy ze všech stran. Krok 4: Grilujeme na větším žáru na teflonové podložce za občasného otočení asi 10 minut. Krok 5: Podáváme s grilovanou zeleninou nebo pečivem.

TIP: Co patří do špízu

Zveřejněno 27. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ889

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ889

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr hermelín, šunka, cibule, cibule červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, olej slunečnicový, sůl, koření grilovací

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu