Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký ořechový koláč

Po vydatném obědě nesmí nikdy chybět sladká tečka v podobě lahodného moučníku. Koláč z křehkého těsta s marmeládou a náplní z ořechů vykouzlí úsměv na tváři všem vašim strávníkům. Neváhejte a pusťte se do pečení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 20 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Heru smícháme s moučkovým cukrem, 1 žloutkem, nastrouhanou citronovou kůrou a moukou a vypracujeme těsto, které dáme na chvíli odležet do lednice. Zatím si připravíme ořechovou náplň. Krok 4: Mezitím připravíme ořechovou náplň. Zbylé žloutky ušleháme s cukrem krupicí do pěny. Krok 5: Mleté ořechy vmícháme do žloutkové směsi, nakonec přidáme sníh z bílků. Krok 6: Dvě třetiny těsta rozválíme na plát a položíme na připravený plech. Povrch potřeme marmeládou a na ni rozetřeme ořechovou náplň. Krok 7: Zbylé těsto rozválíme, nakrájíme na proužky a ty položíme přes sebe na ořechovou náplň. Krok 8: Plech vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 25 minut.

TIP: Jak připravit ořechový koláč - rady a tipy

Zveřejněno 21. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Křehký ořechový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZNgr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Křehký ořechový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZNgr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, vejce, cukr krupice, ořechy mleté, kůra citronová, marmeláda, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu