

Bulgur s mrkví a vepřovým masem
Suroviny 2 porce
- 1 hrnek (200 ml) bulguru
- 150 g vepřové plece, popřípadě kýty
- olej
- 1 kus mrkve
- 1 cibule
- 2-3 lžíce kukuřice z plechovky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené maso a na malé kostičky nakrájenou mrkev a kukuřici. Směs opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody.
Dusíme, dokud není maso téměř měkké.Bulgur nasypeme do hrnce a zalijeme hrnkem vody, kterou osolíme.
Vaříme cca 15 minut, než se voda vyvaří. Pokud nějaká v hrnci zbude po 15 minutách, scedíme ji.Zeleninu s masem a bulgur spojíme dohromady a vložíme do předem vyhřáté trouby na zhruba 15 minut.
Podáváme s kyselou okurkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bulgur s mrkví a vepřovým masem
-
Tonja: Asi ano, ale já měla právě tu z plechovky po ruce
. Určitě se nezkazila, spotřebovala jsem ji
-
Kukuřice v plechovkách bývá většinou sladká, není lepší vzít hrstku mražené? Navíc zbytek z načaté plechovky je nutné brzy spotřebovat, zbytek mražené můžu nechat v mražáku dlouho.
-
JanaDorazinova: Kuskus jsem se naučil jíst v Maroku. Když se umí správně udělat, je úžasný. Kuskus miluju, bulgur jím, kroupy nesnáším; prostě různí lidé mají různé chutě.
-
Oskeruska: Jéé, díky!! Opravím
-
Jani, v receptu ti chybí ta kukuřice
jinak dávám bodíka..pochutnala bych si
-
medanek: Já zas nemusím kus-kus.. Tohle mi malinko připomíná kroupy
-
:-Přiznám se, že jsem bulgur nikdy neochutnala, ani nevím proč, prostě mne to nelákalo. Ale když to vidím, tak bych se měla konečně přemluvit
Vypadá to skvěle