Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové placky (pagáče)

Pagáč je výborné kynuté pečivo, které má svůj původ v Maďarsku a na Slovensku. Jde o placky či bochánky, které se tvarují z kynutého těsta, ve kterém se skrývají právě drobné kousky škvarků. Skvělé jsou na svačinu nebo večer k pivu.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez dob kynutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

8. 10. 2023 11:39

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie21 116 kJ / 5 047 kcal
Bílkoviny129,39 g
Tuky347,13 g
Vláknina15,10 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 1,77 g
Sůl3,98 g
Sacharidy343,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pagáče (Škvarkové placky) jsou vynikající jak teplé tak studené a vláčné i druhý den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

8. 10. 2023 20:53

Máte je krásně vypečené, takové křupavé mám nejraději. Já je tak hezké nemám 8-(

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hrubá, mouka hladká, droždí, cukr, vejce, škvarky, mléko, vejce, sůl hrubozrnná, kmín celý

TopRecepty.cz

Škvarkové placky (pagáče)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k8LM