Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové rohlíčky

Špaldové rohlíčky voní po oříškách už jen díky použité mouce. Kromě špaldové mouky jsou v nich ukryté mleté mandle a vlašské ořechy. Po upečení je obalte ještě horké v moučkovém cukru a nechte odležet v uzavřené nádobě. Budou se jen rozplývat.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odpočinutí těsta a uležení rohlíčků

80 min (70 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta a uležení rohlíčků)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 20 rohlíčků (dle velikosti)

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Máslo, moučkový cukr a vanilkový extrakt vyšleháme ručním šlehačem do nadýchaného krému. Krok 2: Do vyšlehaného másla přidáme žloutky a znovu prošleháme. Krok 3: Na vál dáme mouku se špetkou soli, oba druhy mletých ořechů a doprostřed dáme našlehané máslo. Rukama zpracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a v chladu necháme přes noc odpočinout. Krok 4: Druhý den rozehřejeme troubu na 190 °C a připravíme plech na pečení, který vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Z odpočatého těsta tvoříme malé rohlíčky a klademe je na připravený plech. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 7-10 minut do doby, než začnou lehce zlátnout. Krok 7: Ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru. V uzavřené nádobě necháme alespoň týden uležet.

TIP: Jak se používá a na co se hodí špaldová mouka

Zveřejněno 5. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Špaldové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOnBB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Špaldové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOnBB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mandle mleté, ořechy vlašské, máslo, žloutek, mouka špaldová hrubá, cukr moučkový, extrakt vanilkový, sůl, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu