Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou

Šťavnaté karbanátky z mletého kuřecího masa a slaniny voní majoránkou a česnekem. Maso necháme přes noc odležet v lednici, takže se chutě krásně propojí. Pak už stačí jen vytvarovat placičky a upéct ve vyhřáté troubě dozlatova.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Patriktesar Patriktesar

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení masa

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso smícháme se strouhaným eidamem. Slaninu nakrájíme najemno a vmícháme k masu. Přidáme majoránku, koření na kuře, sušený česnek i čerstvě prolisovaný česnek a sůl. Důkladně promícháme a dáme na noc do lednice odležet. Krok 2: Druhý den rozehřejeme s předstihem troubu na 180 °C. Připravíme plech a vyložíme ho pečicím papírem. Krok 3: Z masové směsi tvarujeme karbanátky nebo masové kuličky. Vytvarované karbanátky zlehka obalíme ve strouhance. Krok 4: Poté je vyskládáme na připravený plech a na každý karbanátek dáme plátek sádla. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na program horkovzduch při 180 °C asi 30 minut dozlatova. Krok 6: Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

TIP: Chyby při přípravě karbanátků a jak jim předejít

Zveřejněno 7. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n56KY

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n56KY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Vypadají moc hezky ;)

iveta.kroul: děkuji manželka pochvalila že jsou jak od babičky tak jsem to sem skusil dát jinak se tu spíše často inspiruji děkuji

Suroviny:
maso kuřecí mleté, sýr eidam, slanina anglická, vejce, majoránka, česnek sušený, česnek, koření na kuře, sůl, sádlo vepřové, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu