

Ostravské karbanátky se sýrem
Suroviny 4 porce
- 400 g mletého masa - míchané
- 150 g ostravské klobásy
- 150 g sýru Niva nebo Hermelínu, Romaduru, Goudy...
- 2 vejce
- 1 cibule menší, drobně pokrájená
- sůl - pozor na slanost sýru a klobásy
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Mleté maso dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibuli (lze přidat i česnek nebo špetku muškátového oříšku či majoránku), na malé kostičky pokrájenou ostravskou klobásu, nastrouhaný sýr a dvě vejce. Opepříme a dochutíme solí dle slanosti sýru a klobásy. Přidáme cca hrst strouhanky a vše promícháme.
Z masové směsi tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a z obou stran osmažíme v pánvi s rozpáleným olejem dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou nebo pečivem, tatarkou, salátem nebo kompotem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ostravské karbanátky se sýrem
-
Prpcek: ...jsem rád, že chutnaly
...a tu strouhanku díky vajíčkům nemusíte dávat vůbec, pokud máte dobrou pánev s nepřilnavým povrchem, protože si během smažení Nivu "podrží" a postačí jen pak zlehka obalit před smažením ...pouze kdyby se použila nepřilnavá pánev, mohl by se případný únik nivy projevit přilepením, což by se dalo vyřešit trojobalem, ale to už nám moc nejede
-
Chutnalo. Mám technickou poznámku: Do masové směsi stačí přidat pouze jedno vejce, pak použijeme méně strouhanky na zahuštění a tím se více "prosadí" chuť Nivy a masa.
-
jemmy: Jana Dorazinová-Remková: ...děkuji
...tak to už asi není nic, ostravská, gothajský, tvarůžky, korbáčiky, lékorky... všechno se vylepšuje a želbohu k horšímu
-
Hmm, vypadají dobře
. Jako ostravačka oceňuji, ale ostravská klobása už dávno není, co bývala.
-
Mnam....